Κουρουμπλής: Επαναφορά των 5 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία ζητούν οι δανειστές

Να επαναφερθεί το εισιτήριο των πέντε ευρώ, το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση, στα δημόσια νοσοκομεία, ζήτησαν οι δανειστές, ανάμεσα σε μία σειρά προαπαιτούμενων, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή που πραγματοποίησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα ύψους 140 εκατ. ευρώ, εκφράζοντας την πρόθεσή του να μην επιστρέψει το εισιτήριο των πέντε ευρώ και επισημαίνοντας ότι εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών στις τσέπες των ασθενών, το διοικητικό κόστος μίας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Πάντως, σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν, από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Πυρά εναντίον του υπουργού Υγείας εξαπέλυσε μέσω Twitter, ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα. «Η διαχειριστική ανεπάρκεια-ασχετοσύνη του κ. Κουρουμπλή δεν έχει προηγούμενο, έστειλε «ισοδύναμα» 140εκατ. Euro ευρώ για το 5Euro που φέρνει ετησίως 19εκατ.Euro» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ. «Κατήργησε το 5Euro στα Ν/Σ, επέτρεψε την εμπορική ονομασία στην συνταγογράφηση, άλλαξε τον νόμο για τους Διοικητές. Του τα καταργούν και τα τρία» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here