Κουρουμπλής: Θα συγκλονίσουν την κοινωνία τα στοιχεία της εξεταστικής για την Υγεία

 

Yπεραμύνεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και τέως υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής της απόφασης της Βουλής για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη δημόσια υγεία την περίοδο των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι ότι θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας πεπραγμένα που «θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, γιατί τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν στην εξεταστική, όπως ζητούσε η αντιπολίτευση, τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Είναι ένας εντελώς επιδερμικός αντιπερισπασμός για να μπορέσει η αξιωματική αντιπολίτευση και η Δημοκρατική Συμπαράταξη να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση για ζητήματα για τα οποία φέρουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δύο χρόνια στην Υγεία δεν προέκυψε κανένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας, σε αντίθεση με την πορεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, επί ημερών των οποίων πολύκροτες υποθέσεις θα διερευνηθούν στην εξεταστική επιτροπή.

Θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας πράγματα τα οποία, σας λέω και σας προειδοποιώ θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία. Ας κατατεθεί π.χ. η έκθεση Λιαρόπουλου που απέκρυπταν συστηματικά για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» και εκεί θα καταλάβετε για τι πράγματα μιλάμε».

Σε ένα γενικότερο πολιτικό σχόλιο, ο Π. Κουρουμπλής υποστηρίζει ότι « ο ελληνικός λαός ξέρει ποιος έχει τις βαρύτατες ευθύνες. «Ένα μέρος της κρίσης στην υγεία οφείλεται στις προκλητικές και σκανδαλώδεις σπατάλες. Θυμάστε τα έξι δισεκατομμύρια που νομιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ, τις υπερτιμολογήσεις της Νέας Δημοκρατίας, την αγαστή συνεργασία; Λοιπόν ο ελληνικός λαός ξέρει, δεν μπορεί να χρεώσει τα 30 χρόνια σκανδάλων και κακής διαχείρισης στα δύο χρόνια της νέας κυβέρνησης και να το λέει ο καθένας είναι αστείο. Ξέρει ο ελληνικός λαός κάτω από ποιες συνθήκες η κυβέρνηση οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε. Και ξέρει ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή», λέει και προσθέτει: «Έκανε η κυβέρνηση ό,τι μπορούσε. Θα κριθεί από τον ελληνικό λαό .Θα κριθούμε και εμείς εκεί. Άλλη μία φορά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here