Κουρουμπλής: Θα αποκαλυφθούν πεπραγμένα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην Υγεία που θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και τέως υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής προειδοποιεί, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας πεπραγμένα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία», όπως λέει. Στον αντίποδα, τα δύο αυτά χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν προέκυψε κανένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας».

Ο κ. Κουρουμπλής υποστηρίζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χρεώσει τα 30 χρόνια σκανδάλων και κακής διαχείρισης στα δύο χρόνια της νέας κυβέρνησης».  Και προθέτει: «Η υγεία ήταν ένα μέγα, συνολικό σκάνδαλο. Θα μάθει ο ελληνικός λαός, την αλήθεια. Μίλησε κανείς για το Ωνάσειο; Τι σκάνδαλα γινόνταν στο Ωνάσειο με τα στέντ;. Ποιος κύριος απ’ αυτούς τα έθιξε;

Και συνεχίζει:

«Το 2006 ψηφίστηκε ο νόμος με τον οποίο υποχρεώνονταν οι φαρμακευτικές που πουλούσαν φάρμακα στα ταμεία -και μιλάμε για ποσά 2 -3 δισεκατομμυρίων το χρόνο- να επιστρέφουν το 4% στα ταμεία. Ο κ. Λοβέρδος που παινεύεται για τον ΕΟΠΥΥ να μας πει πόσα βάρη ο ΕΟΠΥΥ πήρε. Γιατί ο κ. Λοβέρδος στη θητεία του δεν κατήργησε το νόμο που κατήργησα εγώ. Υπολογίστε ότι αυτά είναι περίπου 25 εκατ. το χρόνο επί 15 χρόνια. Λοιπόν γιατί δεν το είχε καταργήσει στη θητεία του, ποιόν εξυπηρετούσε; Η δική μου κυβέρνηση και η δική μου θητεία κατήργησαν αυτόν τον νόμο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για όλη αυτή την πολιτεία τους; Για τα συνέδρια; Δεν ήξεραν ότι η Ελλάδα οργανώνει περισσότερα συνέδρια απ’ ότι οργάνωναν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και αυτό κατεύθυνε όλη την ιστορία της παθητικής δωροδοκίας, της ελληνικής ελίτ των γιατρών; Δεν τα ήξεραν οι κύριοι αυτοί;».

 

Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες Λοβέρδου ότι καθυστέρησε να υπογράψει τις τιμές φαρμάκων το 2015 διαπράττοντας κακούργημα, μίλησε για  «φαιδρότητες του κ. Λοβέρδου».  «Είναι μεγάλης ολκής Συνταγματολόγος που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Όπως και ο κ. Βενιζέλος που όλοι οι νόμοι που κάνανε κρίθηκαν αντισυνταγματικοί. Λοιπόν ο κ. Λοβέρδος θα απολογηθεί για τις δικές του θητείες και τις δικές του ευθύνες. Και τότε θα δούμε. Του θυμίζω μόνο τη δέσμευσή του ενώπιον της Βουλής για την κατάργηση του θεσμού της προώθησης, που ξέρουμε όλοι τι κρύβεται πίσω από τις προωθήσεις των εταιρειών, τι «καλλιεργείται» με τα χρήματα αυτά για τα οποία απαλλάσσονταν από τη φορολογία οι πολυεθνικές εταιρίες. Η διαχείριση των χρημάτων που ήταν περίπου 250 εκατομμύρια το χρόνο, υπέκρυπτε την παθητική δωροδοκία γιατρών και όχι μόνο. Ας απαντήσει σε αυτά, και στα υπόλοιπα ο κ. Λοβέρδος μπορεί να περιμένει», επισημαίει.

 

Ο ίδιος προβλέπει ότι μόλις κλείσει η αξιολόγηση, «το επιχείρημα των εκλογών που κρατούσε σε ισορροπία την τριχοτομημένη Νέα Δημοκρατία, φεύγει πλέον από τη μέση». Και άρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αναζητήσει ένα νέο μύθο, «αλλιώς τον βλέπω να ζήσει το δικό του Βατερλό», επισημαίνει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here