Κούρδος εκζητούμενος στο Εφετείο: «Ο Ερντογάν είναι ο Χίτλερ της Τουρκίας»

Συζητήθηκε σήμερα στο Συμβουλιο Εφετων Αθηνών το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση του Ντοκάν Μεμέτ, ενος εκ των 9 Κούρδων που είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα. λίγες ημερες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγιπ Ερντογαν στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η συζήτηση για τον δεύτερο Κουρδο που είχε επισης προσδιοριστεί για σήμερα, αναβλήθηκε κατόπιν αιτηματος των συνηγόρων του για τις 6 Φεβρουαρίου.

ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ

Ο Ντοκαν Μεμετ εκζητείται προκειμένου να εκτίσει ποινη 3 ετών που του έχει επιβληθεί απο τις αρχες της Τουρκίας, για υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση .

Μαρτυρες που κατέθεσαν υπέρ του -μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης-υποστήριξαν ότι διώκεται για πολιτικούς λόγους, για τα πιστεύω του. Η Τουρκία επιχειρεί να του φορτώσει αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου είπαν ενω σημείωσαν ότι η Γαλλία του έχει χορηγήσει ήδη πολιτικό άσυλο κάτι που δεν θα έκαναν για έναν τρομοκράτη.

Ο 60χρονος εκζητουμενος , απευθυνόμενος προς το δικαστηριο και εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, ζητησε από τους δικαστες όχι να τον λυπηθούν αλλά να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Προκειμένου μάλιστα να δείξει τι έχει υποστεί στην γείτονα έβγαλε και έδειξε στους δικαστες το γυάλινο μάτι του.«Περασα 20 χρόνια από τη ζωή μου στις φυλακές της Τουρκίας.
Έχω μαζέψει κομμάτια των συμφοιτητών μου οταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο. Έριξαν βόμβες . 7 συμφοιτητές μου κομματιάστηκαν. Γιατί; Ζητάγαμε την ελευθερια της χώρας μας.
Το 2015 στο Ντιγιάρ Μπακιρ έγιναν τα ίδια με το Πολυτεχνείο εδώ.Μπορειτε να κατηγορήσετε εκείνους του φοιτητές σας;
Πριν το 2000 είχα δυο μάτια τώρα έχω 1. Έχω ακόμα κομμάτια βόμβας στο κορμί μου. Όταν ήμουν στη φυλακή άνθρωποι τότε από το ίδιο κελί δολοφονήθηκαν δίπλα μου.
Οπως αντισταθήκατε στους Γερμανούς, σε ένα φασιστικό καθεστώς, έτσι κι εμείς κάνουμε τώρα», είπε, συγκρινοντας τον Ερντογαν με τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο είπε πως η μόνη διαφορά τους είναι στα ρούχα καθως ο πρώτος φόραγε στρατιωτική στολή.

«Αγαπάω τη χώρα και το λαό μου αλλά λόγω των διώξεων και του ότι κινδύνευε η ζωή μου αναγκάστηκα να φύγω το 2011. Πήγα στη Γαλλία και εκεί αναγνωρίστηκα ως πολιτικός πρόσφυγας.Αγωνίστηκα και στη Γαλλία κατα του φασιστικού καθεστώτος ως δημοσιογραφος, μέσω άρθρων διαλέξεων.Ήρθα στην Ελλάδα το 2013-2014.Δεν θέλω να σας προκαλέσω λύπη αλλά απαιτώ δικαιοσύνη από εσάς.

Υπάρχουν δυο δρόμοι μπροστά σας. Η θα υπακούσετε στις προσταγές του φασιστικού κόμματος η θα αποδείξετε ότι είστε παιδιά αυτών που αγωνίστηκαν κατα του φασισμού. Ο Ερντογαν είναι ο Χίτλερ της Τουρκίας.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here