Κουίκ προς Λαγκάρντ: Δώσε τα ονόματα των δημοσιογράφων

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ζητεί από την  Κριστίν Λαγκάρντ να αποκαλύψει τα ονόματα  των ελλήνων δημοσιογράφων τους  οποίους , σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Ρουμελιώτη, εκπαίδευσε το ΔΝΤ  για να κάνουν άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό. Για  το θέμα αυτό συνεδριάζει  την Πέμπτη  η ΠΟΕΣΥ προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις τόσο από τον κ. Ρουμελιώτη όσο και από το ίδιο το ΔΝΤ.

Γνωρίζω, δήλωσε ο κ. Κουίκ,  ότι σκοπεύει να κάνει παρέμβαση η σχετική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, που ασχολείται με το πώς φτάσαμε στα μνημόνια. Παρ’ όλα αυτά, ως μέλος αυτής της συγκεκριμένης ελληνικής κυβέρνησης και χωρίς να ξεχνώ τα 45 χρόνια της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας, έχω την υποχρέωση να ζητήσω προσωπικά από την κ. Κριστίν Λαγκάρντ, τον άνθρωπο που έφερε την «ΔΝΤ συνταγή» στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, να αποκαλύψουν πάραυτα τα ονόματα όλων των ελλήνων δημοσιογράφων, που εκπαίδευσαν είτε στην Αμερική είτε εδώ στην Ελλάδα, για να κάνουν τις άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κουίκ και προσθέτει:

Επίσης ζητώ να μάθω, αφού η Ελλάδα είναι μέλος του ΔΝΤ:

1. Πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση»,
2. Πότε αποφασίστηκε, με ποιανού την εισήγηση και ποιοι το γνώριζαν από την ελληνική κυβέρνηση και ενδεχομένως και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις,
3. Σε ποιες ημερομηνίες και σε ποιες πόλεις εκτελέστηκαν τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» και πόσες μέρες διήρκησαν,
4. Με ποιες διαδικασίες και με ποιες προϋποθέσεις επελέγησαν οι «εκλεκτοί» δημοσιογράφοι,
5. Πόσα χρήματα εισέπραξε ως αποζημίωση ο καθένας
6. Και ποιος έβαλε την τελική υπογραφή για αυτό το απίστευτο πρόγραμμα.

Αναμένω, επίσης, να ανακοινώσουν και τα ονόματα των Ελλήνων οικονομολόγων, που κλήθηκαν για «εκπαίδευση», θέτοντας τα ίδια ερωτήματα που θέτω και για τους δημοσιογράφους.

Ο υφυπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι «θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν, ότι αυτές οι αποκαλύψεις του κ. Ρουμελιώτη στη Βουλή των Ελλήνων είναι υποχρεωτικό να απαντηθούν από το ΔΝΤ σε έναν λαό, που αισθανόταν και αισθάνεται την πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν περίμενε τέτοια απόλυτη δημοσιογραφική ξεφτίλα. Τέλος, αναμένω αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ. Δηλώνω επίσης, ότι δεν με εκπλήσσει το γεγονός, ότι κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, σιώπησαν για το θέμα ή δεν το «άνοιξαν» όπως όφειλαν».

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

«Με αφορμή το θόρυβο και τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για τον κλάδο από τις δηλώσεις στη Βουλή του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη ότι «Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και «εκπαιδεύονταν» για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών θα ασχοληθεί με το θέμα κατά την προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου, με πρόθεση να ζητηθούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις, τόσο από τον πρώην εκπρόσωπο όσο και από το ΔΝΤ ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here