Κοτζιάς προς ομολόγους του: η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ευρωζώνη

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Τη διαβεβαίωση ότι ουδεμία ανησυχία προκύπτει από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στους ομολόγους του της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κοτζιάς τους ενημέρωσε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι αυτό «αποτελεί θεμελιώδη διαδικασία του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και έχει διενεργηθεί πολλάκις στο παρελθόν».

Ο κ. Κασουλίδης, από τη μεριά του, διαβεβαίωσε τον κ. Κοτζιά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, για την υποστήριξη σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας και του λαού της Κύπρου στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος των διαπραγματεύσεων και για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους της στους κόλπους της ευρωζώνης.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι ο Ν.Κοτζιάς ενημέρωσε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την κατάσταση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν την κατάσταση και τις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here