Κοτζιάς: Οχετός λάσπης από Καμμένο στο υπουργικό

Επίθεση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε χθεσινή συνέντευξή του, στην οποία έκανε λόγο για «οχετό λάσπης» από τον Πάνο Καμμένο στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο που προηγήθηκε της παραίτησής του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV» ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Καμμένος κατά το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ όπως είπε, «τα γεγονότα δεν ήταν εν θερμώ» αλλά υπέβοσκαν από καιρό.

«Στις 20/9 βγήκε μια ανακοίνωση ότι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι θα συζητήσουν το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Μάρτιο. Εκεί μου δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρές απορίες, για να το πω ευγενικά. Δηλαδή, αν οι FYROMίτες τελειώσουν τον Δεκέμβριο, εμείς τι θα κάνουμε εδώ; Δεν μπορεί μια διεθνής συμφωνία να περιμένει για λόγους ενδοκυβερνητικούς ή προβλημάτων του μικρού εταίρου» είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε μαζί του, χωρίς ωστόσο να πειστεί από τον Πρωθυπουργό.

Ο πρώην ΥΠΕΞ ανέφερε ακόμη ότι πληροφορήθηκε για το γεύμα Τσίπρα-Καμμένου στη ΛΑΕΔ, καθώς μετέβαινε στο υπουργικό συμβούλιο. «Έκανα μια σκέψη που δεν θέλω να αποκαλύψω τώρα, όπως επίσης και ότι “πάλι συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής απόντος εμού. Εμένα δεν έπρεπε να με πληροφορήσει κανείς γι’ αυτή τη συνάντηση;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στον κ. Καμμένο ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι έλεγε στο εξωτερικό ότι η Συμφωνία «είναι μια πρωτοβουλία του Κοτζιά που δεν την ξέρει κανένας, που δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό, που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ».

Σημείωσε ακόμη ότι «η πολιτική πρέπει να έχει και ηθικά χαρακτηριστικά» και πρόσθεσε ότι προς το τέλος «η συζήτηση στο υπουργικό απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά».

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην ΥΠΕΞ, ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του έκανε γενικές αναφορές, είπε ότι πρέπει όλοι να είναι στην ίδια γραμμή. «Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διακόπηκε από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης» υποστήριξε.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια, είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους». «Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο Πρωθυπουργός» σημείωσε για να προσθέσει: «Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω». Σημείωσε τέλος πως «κανονικά θα έπρεπε να έχει φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here