Κοστέλο: Μεγάλη πρόοδος της Ελλάδας, επέστρεψε στο ..2014-Σημαντική για την βιωσιμότητα του χρέους η εξειδίκευση των μέτρων-Οχι άλλες περικοπές

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ-ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Πολλαπλά μηνύματα προς ΔΝΤ, Γερμανία και κυβέρνηση, έστειλε με την ομιλία-παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουαρτέτο των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο. Αφού έκανε λόγο για «μεγάλη πρόοδο» στην Ελλάδα, χαρακτήρισε «σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους» την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης.

Ταυτόχρονα, κοιτώντας προς το ΔΝΤ, καθώς ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό, για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο σημείωσε πως είναι επίσης σημαντικό να μην υπάρξουν νέες απαιτήσεις πολιτικής από την κυβέρνηση, πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί, εννοώντας ότι δεν μπορεί να γίνουν πρόσθετες περικοπές.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν έριξε και τα καρφιά τους προς την κυβέρνηση και την πολιτική της, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «η Ελλάδα βρίσκεται στο τελικό έτος του προγράμματος», σημειώνοντας ότι «η χώρα επέστρεψε ξανά στο σημείο που βρισκόταν το 2014». «Είναι πολύ σημαντικό αυτή η ευκαιρία να μην χαθεί ξανά» πρόσθεσε και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων.

Για αυτό και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με επιπλέον αξιώσεις της κυβέρνησης» και υποστήριξε ότι η Αθήνα θα πρέπει «απλώς να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί». Ενώ κατέληξε «Η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει, καθώς έχει εκταμιεύσει 35 δισ. την περίοδο μετά το 2014 και απομένουν ακόμη 20 δισ. προς εκταμίευση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here