Κώστας Λαγουβάρδος, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου: Παραπληροφόρηση από τον Χαρδαλιά για τους ανέμους στις φωτιές στην Αττική

Για την παραπληροφόρηση και τα ψεύδη εκ μέρους του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, μίλησε Στο Κόκκινο ο Κώστας Λαγουβάρδος που είναι διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες συγκεκριμένα για τους ανέμους που (δεν) έπνεαν στην περιοχή του Τατοΐου κατά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Ο κ. Λαγουβάρδος μιλώντας με την Τζούλυ Τσίγκα αναρωτήθηκε πως μπορεί να παρερμηνεύθηκαν τα συγκεκριμένα δεδομένα, οι αριθμοί, που είναι καταγεγραμμένοι, δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του σταθμού τους και παρουσιάστηκαν αλλιώς στη χθεσινή συνέντευξή Τύπου σχετικά με τα μποφόρ την Τρίτη, 3 Αυγούστου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό που παρουσίασε δεν ήταν αληθές» και δεν υπήρχε καμιά ισχυρή ριπή.  Υπήρξε πλήρης άπνοια τόνισε και επισήμανε ότι αντίστοιχες μετρήσεις έδειξε και ο μετεωρολογικός σταθμός του Τατοΐου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here