Κως: Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση-Λέκκας: Κανονικά εξελίσσονται οι μετασεισμοί-Στο ύπαιρθο διανυκτέρευσαν πολλοί κάτοικοι

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ-Ν. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στο νησί της Κω μετά το φονικό σεισμό της Παρασκευής. Η ζωή στο νησί επιστρέφει αργά αλλά σταθερά στη κανονικότητα της τουριστικής περιόδου, αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν αρκετοί μετασεισμοί κάποιοι εκ των οποίων ήταν δυνατοί και εύλογα αναστάτωσαν τους κατοίκους. Ετσι αρκετοί προτίμησαν και χθες να μείνουν έξω από τα σπίτια τους και κάποιοι εξ αυτών έστησαν αντίσκηνα σε πάρκα και πλατείες του νησιού.

Σε γενικές γραμμές όμως, οι περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες παρέμειναν στα σπίτια τους και στα ξενοδοχεία, περιμένοντας να καταλαγιάσει η δραστηριότητα του Εγκέλαδου.

Στη Κω, συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα καθορίσει τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρξουν από πλευρές των αρμόδιων υπηρεσιών.

Στη συνεδρίαση παρίστανται ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης, Μάνος Κόνσολας και Κώστας Καραμανλής.

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας επισήμανε ότι η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και ότι σύντομα στο νησί πρόκειται να εγκατασταθεί δίκτυο από πέντε νέους σεισμογράφους και τρεις επιταχυνσιογράφους για να υπάρξει καλύτερη παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here