Κορωνοϊός-Ξεφεύγει η κατάσταση-Προ των πυλών νέο lockdown στην Αττική

Νέο «καμπανάκι» για την εξέλιξη της πανδημίας χτύπησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Μιλώντας στο Open TV τόνισε ότι «η επιδημία πήρε μία απότομη «ανοδική πορεία» και πρόσθεσε ότι είμαστε «ένα βήμα πριν το lockdown».

Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού» και πρόσθεσε ότι «η Αττική είναι πιο κοντά σε λήψη νέων μέτρων», προεξάρχουσας της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Ενδεχομένως θα ληφθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία στην Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα σχολεία είναι το τελευταίο που θα φτάσουμε. Θα προτιμούσα να λειτουργούν κανονικά».

«Λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνης που προειδοποίησε ότι «είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική».

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επισήμανε στο ΣΚΑΙ ότι με «με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική».

Μάλιστα η ίδια ανέφερε πως πρέπει να επιστρέψουν και τα SMS ενώ τόνισε πως είναι καθοριστικής σημασίας οι επόμενες 7 ημέρες.

Όπως σημείωσε αυτό θα καθοριστεί από τρείς παράγοντες:

  •  Τον αριθμό των κρουσμάτων
  •  Τον αριθμό νοσηλευομένων
  • Τον αριθμό διασωληνωμένων

Αν αυτοί οι 3 παράμετροι συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα, πρόσθεσε. Η ίδια υπενθύμισε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν και οι γρίπες.

Κορωνοϊός / «Πορτοκαλί» στην κυβέρνηση ανάβουν… οι ξεχασμένες ΜΕΘ

Τα τελευταία στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν ότι η κατάσταση είναι δραματική. Συγκεκριμένα, συνολικά 554 άτομα νοσηλεύονται σε κλίνες covid εκ των οποίων 74 σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και 69 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Σημειώνεται δε, ότι χθες ο Στέλιος Πέτσας, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την «αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ, καθώς δύο στις τρεις περίπου είναι κατειλημμένες».

«Είναι γεγονός πως ορισμένες περιοχές της χώρας μας είναι στο πορτοκαλί και οφείλουμε να κινηθούμε πριν να ανάψει το κόκκινο. Ανάμεσά τους και η Περιφέρεια Αττικής, που σήμερα βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου» σημείωσε χθες

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here