Κορονοϊός :Θεσσαλονίκη – Ανακοινώνεται γενικό lockdown για 15 ημέρες

Στη δίνη του κοροναϊού βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, όπου η ταχύτατη εξάπλωση της επιδημίας , η έκρηξη στον αριθμό των μολύνσεων και η ασφυκτική πίεση που δέχονται οι δομές υγείας φέρνουν στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης νέων, πιο αυστηρών μέτρων.

Τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση στην Θεσσαλονίκη, καθώς την Κυριακή καταγράφηκαν 449 νέα, το Σάββατο 839 (αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας) και την Παρασκευή 530. Την ίδια ώρα χτυπά καμπανάκι κινδύνου η πληρότητα του συστήματος υγείας, η οποία σε νοσοκομεία όπως το ΑΧΕΠΑ φτάνει το απόλυτο.

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, που επισκέπτεται την συμπρωτεύουσα περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην πόλη η οποία, όπως όλα δείχνουν βρίσκεται μια ανάσα από το lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Είναι πιθανό τα μέτρα να ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 12:30 αλλά τελικά μετατέθηκε για τις 13:30.

Χαρακτηριστική ήταν η εκτίμηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown, και η προαναγγελία λήψης νέων αυστηρότερων μέτρων, όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας ακόμη και από τις 8 το βράδυ και απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here