Κορονοϊός: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα από τα τεστ των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ

Σήμερα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα των περίπου 1.000 τεστ για τον κορονοϊό που έχουν λάβει το πρώτο 48ωρο οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Εντός της ημέρας, λοιπόν, θα βγουν τα αποτελέσματα για τα δείγματα που αφορούν κυρίως ευπαθείς ομάδες.

Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, όπως έχει τονιστεί από το υπουργείο Υγείας, θα δώσουν βάση στις ευπαθείς ομάδες και θα γίνονται μαζικοί έλεγχοι, με προτεραιότητα στους οίκους ευγηρίας, τις δομές αστέγων, τις φυλακές και άλλους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει ευπαθείς πληθυσμός.

Ο Στόχος, όπως εξήγησε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, είναι να εντοπιστούν οι κρυφές εστίες του ιού στην χώρα. «Ο αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, θα αποκαλύψει και κρυφές εστίες του ιού σε ασυμπτωματικούς ασθενείς που πιθανώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε άλλους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου. Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων θα περιλαμβάνει και αναγνώριση τέτοιων κρυφών ή ελαφρά συμπτωματικών περιπτώσεων, οι οποίες θα οδηγούν σε έγκαιρη απομόνωση και λήψη μέτρων», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας.

Το πρόγραμμα με τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα έχει εξάμηνη διάρκεια και ήδη βρίσκονται στον δρόμο 20 μονάδες, ανεφερε χθες ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.  Σταδιακά θα αυξηθούν, καθώς αναμένεται να υπάρχουν 500 συνολικά το επόμενο διάστημα. Τα αποτελέσματα αυτών των τεστ αναμένεται να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την πανδημία και τους αριθμούς κρουσμάτων στη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here