Κορωνοϊός: Σχεδιάζουν γενικό lockdown στην εστίαση

Παράταση πήραν οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα περιοριστικά μέτρα μετά τον φονικό σεισμό στη Σάμο.. Ο πρωθυπουργός σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφευχθεί το γενικό lockdown κι ενώ κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί από την αρχή της πανδημίας για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των Μέσων Μεταφοράς, θα ανακοινώσει το πρωί του Σαββάτου τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να ανακοινώσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου το πλήρες κλείσιμο της εστίασης στις «πορτοκαλί» περιοχές επιφέροντας τη χαριστική βολή στον ήδη βαλλόμενο κλάδο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν μέλη στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων που έχουν εισηγηθεί ακόμα πιο δραστικά περιοριστικά μέτρα, προτάσεις, όμως, με τις οποίες διαφωνούν άλλα μέλη της επιτροπής.

Για παράδειγμα έχουν ζητήσει λουκέτο να μπει και στα γυμναστήρια  αλλά και στα κέντρα αισθητικής..

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής – και ενώ οι λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν σε υψηλούς τόνους ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο- τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.30 ή 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και επίσης κατά τις ίδιες ώρες η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας.
  • Χρήση μάσκας σε όλες τις περιοχές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Στις περιοχές με ελάχιστο επιδημιολογικό φορτίο η μάσκα εξετάζεται να είναι υποχρεωτική όταν υπάρχει συγχρωτισμός σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Με ειδική άδεια οι μετακινήσεις από και προς νομούς της χώρας που είναι στο «πορτοκαλί»
  • Αύξηση τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης.
  • Αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here