Κορωνοϊός: «Για ασφάλεια κυκλωθήκαμε με τείχη και γίνανε τα τείχη φυλακή μας»

Του Νεοκλή Τσούνη
Λένε ότι η ιστορία διδάσκει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον. Σήμερα ζούμε στην εποχή του κορονοιού, αλλά η ιστορία που θα μας δείξει το μέλλον ξεκίνησε την άνοιξη του 2010.Τότε που εμφανίστηκε ο ιός «LEHMAN BROTHERS».
Μόλυνε τραπεζικά συστήματα και εθνικές οικονομίες… Ελήφθησαν μέτρα κλπ κλπ….Στα επόμενα χρόνια γεννήθηκε το κίνημα της πλατείας και μπήκε στη βουλή η Χρυσή Αυγή.
Το καλοκαίρι του 2015 ο ιός προκαλεί αναπνευστικό πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα και υπό το φόβο του «GR-EXIT» ήρθε το capital control που καταργήθηκε το 2019.Δημιουργήσαμε οικονομικά τείχη και τελικά γίνανε τα τείχη φυλακή μας, όπως λένε και οι στοίχοι του Κ.Ουράνη.
Μετά το capital control ήρθαν το φθινόπωρο 2019 και οι πρόωρες εκλογές…
Σήμερα έχω την αίσθηση ότι ζω το ξεκίνημα μιας ίδιας ιστορίας. Από την άνοιξη του 2020 έχουμε τον κορονοιό να απειλεί το υγειονομικό σύστημα. Ελήφθησαν ξανά μέτρα, όπως τότε το 2010 και ξανακαταστράφηκαν επιχειρήσεις & εργαζόμενοι. Μέσα στον αναμενόμενο καλοκαιρινό καύσωνα του 2020 επιβάλλεται το «social control» με μάσκες παντού. Η ιστορία του 2010 έληξε δυστυχώς μετά από 9 χρόνια. Η νέα ιστορία που ζούμε σκορπά ανάλογους φόβους, έχει τις ίδιες παρενέργειες στον κόσμο και εκτιμώ ότι είναι πιθανό να έχει ανάλογη διάρκεια.
Εκτός κι αν οι κυβερνώντες προβληματιστούν με την πιθανότητα νέων κινημάτων πλατείας & το εν δυνάμει «come back» στη βουλή της Χρυσής Αυγής. Ίσως ακόμη και να προβληματιστούν από την σημερινή πολιτική απαξίωση των τότε κυβερνητικών κομμάτων. Αν προβληματιστούν, η ιστορία θα λήξει γρήγορα, αλλιώς θα μας πουλάνε φόβο για να αγοράσουμε ελπίδα στις επερχόμενες εκλογές.
Κλείνω με μια φράση της Ιζαμπέλ Αλιέντε που με εκφράζει γενικά στην καθημερινότητα μου:
«Ο φόβος είναι αναπόφευκτος, πρέπει να το δεχτώ αυτό, αλλά δεν μπορώ να του επιτρέψω να με παραλύσει».
Πηγή: facebook
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here