Κορωνοϊός: Οι περιοχές που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους – Για ποιες «κλειδώνουν» αυστηρότερα μέτρα

Παρότι ήδη έχουν εξετασθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και παρουσιάζουν μια σχετική σταθεροποίηση στην Αττική, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δεν φαίνεται να δίνει για καθησυχασμούς.

Μάλιστα, τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται κομβικής σημασίας για το μέλλον του lockdown στην Αττική, καθώς συμπληρώνεται πλέον μία εβδομάδα αυστηρών περιοριστικών μέτρων και το ενδεχόμενο παράτασής του έχει μπει για τα καλά στο τραπέζι.

Στην «Εντατική» το ΕΣΥ   «Εκτόξευση» στους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ αποτύπωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης ο αριθμός των ασθενών αγγίζει τους 313.   Για την πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη χθεσινή ενημέρωση ανέφερε ότι στην επικράτεια από τις συνολικά 656 κλίνες, οι 351 είναι κατειλημμένες και οι 305 κενές.

Στην Αττική από τις συνολικά 240 κλίνες οι 204 είναι κατειλημμένες και έχουν μείνει 36 κενές. Εκτός από την Αττική, ακόμα 15 περιοχές παρακολουθούνται στενά από τους λοιμωξιολόγους, καθώς το ιικό φορτίο που ανιχνεύεται, προβληματίζει.

Γι αυτές τις περιοχές έκανε αναφορά και ο Βασίλης Κικίλιας οι οποίες είναι: Αχαΐα, Αργολίδα, Κορινθία, Ηλεία, Εύβοια, Βοιωτία, Χαλκιδική, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Kάλυμνος, Θάσος ,Κάρπαθος, Ιωάννινα, Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό και από την σύσκεψη που είχαν χτες οι ειδικοί τα Ιωάννινα και η Κάλυμνος είναι από τις περιοχές που πλησιάζουν πιο κοντά στο να περάσουν σε καθεστώς σκληρότερων μέτρων.

Στην Κάλυμνο καταγράφηκαν την Τετάρτη επτά κρούσματα, με την επίπτωση ανά 100.000 πληθυσμού να είναι 23,77 περιστατικά, ενώ στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 20 περιστατικά (11,91 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here