Αρχική Uncategorized Κορωνοϊός: Οι Αμερικανοί σχεδίασαν τεστ που ανιχνεύει τον ιό από το πρώτο...

Κορωνοϊός: Οι Αμερικανοί σχεδίασαν τεστ που ανιχνεύει τον ιό από το πρώτο 24ωρο

Καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα μπορούσε να αποδειχθεί  το τεστ που ανέπτυξαν επιστήμονες που εργάζονται για λογαριασμό του Αμερικανικού Στρατού και καθιστά δυνατή τη διάγνωση του ιού από το πρώτο κιόλας 24ωρο που αυτός μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι το επιστημονικό τους επίτευγμα μπορεί να εντοπίσει τον κοροναϊό σε ασθενείς από το πρώτο 24ωρο μόλυνσης, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι αυτοί θα διαγιγνώσκονται ως θετικοί πριν εμφανίσουν συμπτώματα και προπάντων πριν περάσουν στο στάδιο όπου μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της Guardian, το εν λόγω τεστ φαίνεται πως μπορεί να ανιχνεύσει τον κοροναϊό σχεδόν τέσσερις ημέρες νωρίτερα από τα συνήθη τεστ που διεξάγονται αυτήν τη στιγμή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πίσω από το επιστημονικό αυτό επίτευγμα κρύβονται οι προσπάθειες των ειδικών στην Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (Darpa) να εξασφαλίσουν ταχύτατη διάγνωση σε περιστατικά χημικού ή μικροβιακού πολέμου.

Μετά την εμφάνιση της φονικής πανδημίας οι ειδικοί έσπευσαν να κάνουν τις απαραίτητες μετατροπές, ώστε το τεστ να ανιχνεύει το νέο ιό. Το νέο τεστ αναμένεται να προταθεί για έγκριση έκτακτης ανάγκης στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, εντός μίας εβδομάδας.

«Η ιδέα καλύπτει ένα διαγνωστικό κενό παγκοσμίως» δήλωσε στον Guardian ο επικεφαλής του γραφείου τεχνολογικών τεχνολογιών του Darpa, Dr Brad Ringeisen. Εάν δοθεί έγκριση από τον FSA, θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι.

Ενώ η προ-μολυσματική ανίχνευση θα βελτίωνε την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων ιχνηλάτησης και οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα μέτρα, ο Darpa προειδοποίησε ότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι την έγκριση του FDA.

«Ο στόχος της έρευνας είναι να αναπτύξει και να επικυρώσει ένα πρώιμο διαγνωστικό τεστ διάγνωσης για τον Covid» δήλωσε ο καθηγητής Stuart Sealfon, ο οποίος ηγείται της ερευνητικής ομάδας στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

Βεβαίως, οι ειδικοί επισημαίνουν πως απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα προαναφερθέντα είναι το να λάβει το τεστ την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA), ώστε να καταστεί διαθέσιμο σε ευρύτερες ομάδες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here