Κορωνοϊός: Μόσιαλος κατά Κουμουτσάκου-κυβέρνησης για αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη συμπεριφορά

Mε ανάρτησή του, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τη νόσο Covid-19, «κάρφωσε» –χωρίς πάντως να τον κατονομάσει– τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος πρόσφατα επέλεξε να κοινωνήσει στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού.

«Όταν μετά από 9 μήνες πανδημίας δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές με την προστασία της δημόσιας υγείας να μην έχουμε την απαίτηση να το κάνουν αυτό απλοί πολίτες. Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια. Και αυτό αφορά και χώρους, και θεσμούς και πολίτες», σημείωσε με νόημα σήμερα ο κ. Μόσιαλος.

Σημειώνεται ότι και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αποδοκίμασε χθες την στάση του κ. Κουμουτσάκου.

Επίσης, ο κ. Μόσιαλος κάλεσε ουσιαστικά την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, και να τις στηρίξει εμπράκτως. Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «ευπαθείς ομάδες» τους ανέργους, τους άστεγους, «τη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της και καθαρίζει νοσοκομεία, τους φτωχότερους εργαζόμενους που δεν έχουν μόνιμες δουλειές και τρέμουν μήπως αρρωστήσουν και χάσουν πολύτιμα μεροκάματα».

Όπως υπογράμμισε με νόημα ο καθηγητής, «πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο προβλήματα υγείας αν δεν ελεγχθεί η πανδημία. Θα αντιμετωπίσουν και σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here