Κορονοϊός: Κινδυνεύουν με αυτόφωρο και φυλάκιση οι «αρνητές» της μάσκας

Με αυτόφωρο και φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή κινδυνεύουν οι «αρνητές» της μάσκας.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς της χώρας, τους ζητά να προχωρούν «στη διερεύνηση τέλεσης του εγκλήματος του άρθρου 183 ΠΚ (διέγερση σε ανυπακοή), σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή».
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υπενθυμίζει ότι με ΠΝΠ κατέστη υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στα σχολεία, τονίζοντας ότι οι εισαγγελείς θα πρέπει να εστιάζουν την προσοχή τους στην διερεύνηση του αδικήματος της διέγερσης σε ανυπακοή, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση έως 1 έτος ή χρηματική ποινή.

Όπως σημειώνει ο κ. Πλιώτας χρειάζεται η επαγρύπνηση των εισαγγελικών λειτουργών, λόγω των μεμονωμένων πρόσφατων περιστατικών , «που όμως επιμένουν να εμφανίζονται, προσδιοριζόμενα από αντιδράσεις ατόμων διαφωνούντων με τα ληφθέντα από την πολιτεία μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 («κίνημα κατά της μάσκας») και προκαλούντα εύλογη ανησυχία στους νομοταγείς πολίτες και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία…»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here