Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση δεν ακούει τους ειδικούς-Βατόπουλος: Ζητήσαμε από τον Μάιο λιγότερα παιδιά ανά τάξη αλλά το Υπουργείο το απέκλεισε

Στη σοβαρή αποκάλυψη ότι «στην Επιστημονική Επιτροπή είχαμε πει από τον Μάρτιο ότι πρέπει να είναι λιγότερα παιδιά στην τάξη και η Πολιτεία μάς το απέκλεισε» προέβη χθες στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε δε ότι «μας τόνισε η Πολιτεία πως τεχνικά δεν μπορεί να φτιάξει περισσότερες αίθουσες. Συνεπώς, με τα δεδομένα που είχαμε, εμείς έπρεπε να βγάλουμε μια στρατηγική. Εδώ λοιπόν εμείς έπρεπε να κάνουμε εισηγήσεις με βάση τα όπλα που μας διετέθησαν».

Η δήλωση του καθηγητή προκάλεσε νέες ρωγμές στην αξιοπιστία της υπουργού Παιδείας. Η Νίκη Κεραμέως στις 25 Αυγούστου είχε επικαλεστεί την «ομόφωνη εισήγηση των ειδικών για όλο το πλέγμα των μέτρων που θα ισχύσουν στα σχολεία για την επιστροφή στην κανονικότητα». Αφού δε… έβγαλε τον μέσο όρο των 17 μαθητών ανά τάξη πανελλαδικά, είχε σημειώσει ότι «πολλές χώρες πάνε σε άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη σύνθεση»

Ο Τσιόδρας επιμένει στους 15 μαθητές ανά τάξη

Σημειώνεται ότι -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- η παρατεταμένη απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από τις επίσημες ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας οφείλεται στη δυσφορία του καθηγητή λόγω του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες. Ο κ. Τσιόδρας επέμενε στην αναγκαιότητα να τεθεί στους 15 μαθητές το ανώτατο όριο στις τάξεις και στο 50% η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Θα μπορούσαν τουλάχιστον να φτιάχνουν τα λεωφορεία που είναι χαλασμένα» τόνισε χθες ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος για την ασφυκτική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, που έχουν μετατραπεί σε κεντρική εστία κινδύνου.

«Αδύνατη» χαρακτήριζε ο πρωθυπουργός την ύπαρξη ολιγομελών τμημάτων!

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης (από το βήμα της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου) είχε χαρακτηρίσει «αδύνατη» την ύπαρξη ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία ισχυριζόμενος πως «αυτό θα απαιτούσε αίθουσες που σήμερα πολύ απλά δεν υπάρχουν» κι ενώ η κυβέρνηση λάβει τα σχετικά «σήματα» της Επιστημονικής Επιτροπής πριν από έξι μήνες! Είχε δε απορρίψει την εναλλακτική λύση της διπλής βάρδιας (πρωί – απόγευμα) στα σχολεία με βάση τον ισχυρισμό ότι «έχει πολύ σημαντικά μειονεκτήματα. Αναστατώνει την οικογένεια, υποχρεώνει τον έναν γονιό -εκεί που έχουμε δύο εργαζόμενους γονείς- να μείνει υποχρεωτικά στο σπίτι». Στο προχθεσινό του τηλεοπτικό μήνυμα ωστόσο επέρριψε στους πολίτες την ευθύνη και για το πιθανό λουκέτο στην εκπαίδευση με βάση την επισήμανση «τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά»…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here