Κορωνοϊός: Επτά νέοι θάνατοι, 49 συνολικά-85 οι διασωληνωμενοι-102 νέα κρούσματα

Ογδόντα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και άλλα 20 σε κρουαζιερόπλοιο ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 1.314 κρούσματα, ενώ 49 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Όπως ανέφερε αναλυτικά ο κ. Τσιόδρας στα 82 κρούσματα πρέπει να προσθέσουμε άλλα 20 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται στον Πειραιά ενώ εξετάστηκαν και τα 383 μέλη του πληρώματος.

Όσον αφορά τους νεκρούς, προστίθενται άλλοι 7 θάνατοι. Συνολικά έχουμε 49 νεκρούς. Ο αριθμός, αν και μειωμένος σε σχέση με άλλες χώρες, δείχνει την επιθετικότητα του ιού. Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 72 χρόνια, Εξ αυτών 37 είναι άνδρες και 12 γυναίκες.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 85 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 66 χρόνια. Εξ αυτών οι 17 γυναίκες ενώ το 57% παρουσιάζει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας έκανε αναφορά σε αλλοδαπή γυναίκα που βρισκόταν σε δομή φιλοξενίας, σημειώνοντας ότι ο ΕΟΔΥ ιχνηλατεί τις επαφές της.

Για τη χρήση προστατευτικής μάσκας

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης και για τη χρήση προστατευτικής μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, τονίζοντας την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο ΠΟΥ συστήνει στους πολίτες να μην φορούν μάσκα, εκτός αν φέρουν τον ιό.

«Ελπίζουμε ότι θα μειωθεί η διασπορά του ιού το καλοκαίρι»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να βάλουν «φρένο» στη διασπορά του ιού, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε τα εξής: «Ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι θα μειωθεί η διασπορά του ιού, αλλά και η αντοχή του στο περιβάλλον, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους αναπνευστικούς ιούς».

Κοντοζαμάνης: «Τίθεται σε λειτουργία το μητρώο ασθενών»

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε, σχετικά με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ότι σε λίγες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία το μητρωό ασθενών Covid-19, με τα περιστατικά να παρακολουθούνται μέσω τηλεϊατρικής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here