Κορονοϊός: Εντείνεται η ανησυχία στη Βρετανία – Κατέγραψε 53.285 κρούσματα

Η Βρετανία κατέγραψε επιπλέον 53.285 κρούσματα Covid – 19 σήμερα πρώτη ημέρα του νέου έτους, για τέταρτη συναπτή ημέρα κατά την οποία οι μολύνσεις υπερβαίνουν τις 50.000 και 613 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Χθες 31 Δεκεμβρίου, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν 55.892 κρούσματα και 964 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό.

Αυτό σημαίνει πως η Βρετανία μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφει αύξηση των ημερήσιων μολύνσεων κατά 63% μέσα σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την περασμένη Δευτέρα έχουν καταγραφεί 253.720 μολύνσεις.

Επίσης, 613 άνθρωποι κατέληξαν λόγω κορονοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 74.125, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος τις περασμένες ημέρες.

Κλειστά τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο για τις επόμενες δύο εβδομάδες για να αντιμετωπίσει την ταχεία διασπορά του πιο μεταδοτικού στελέχους του ιού της Covid-19, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον περιέγραψε ένα σχέδιο που προέβλεπε την καθυστέρηση του ανοίγματος των γυμνασίων-λυκείων, όμως το άνοιγμα των περισσότερων δημοτικών σχολείων για τα παιδιά κάτω των 11 ετών την επόμενη εβδομάδα, μόλις τελειώσουν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Μονάχα στις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας, τα σχολεία αναμενόταν να μείνουν κλειστά. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές σε περιοχές, όπου τα σχολεία επρόκειτο να ξανανοίξουν, διαμαρτυρήθηκαν.

«Η κυβέρνηση τελικά λογικεύτηκε κι έκανε στροφή 180 μοιρών», έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στο Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here