Κορονοϊός – ΕΛ.ΑΣ: 57 κρούσματα και 173 αστυνομικοί σε καραντίνα

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια και σχεδιασμό για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη αναφορικά με τα κρούσματα του κορονοιού σε αστυνομία και πυροσβεστική.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι τα προβλήματα στις κτηριακές υποδομές δεν μπορεί να λυθούν από τη μία ημέρα στην άλλη. Το υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενώ σε κάθε αστυνομική περιφέρεια έχουν οριστεί αξιωματικοί που είναι υπεύθυνοι για την εποπτεία τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στις υπηρεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

«Καθημερινά οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανταποκρινόμενοι σε εκτενές πλέγμα αρμοδιοτήτων. Σε αυτό το πεδίο που επιχειρούν αδιάκοπα, βρίσκονται αντιμέτωποι εδώ και πολλούς μήνες και με την υγειονομική απειλή της Covid 19. Από την πρώτη στιγμή, σύσσωμη η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται πλάι στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος μεριμνώντας για την προστασία έναντι της πανδημίας.
Λαμβάνουμε πλήθος πρωτοβουλιών με αποκλειστικό γνώμονα τη μέγιστη προφύλαξη των ιδίων, των οικείων τους αλλά και του συνόλου της κοινωνίας», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας ότι το υπουργείο είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και με χώρες της ΕΕ, προκειμένου να αντλεί πληροφορίες για τις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμόσει και να τις ενσωματώσει. Σε ότι αφορά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Οικονόμου, καταβάλλονται διαρκείς προσπάθειες για την εξασφάλιση υγειονομικού υλικού και λήψης όλων των ενδεδειγμένων μέτρων. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα συμβασιοποιηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για προμήθεια επιπλέον υγειονομικού υλικού καθώς και τεχνικού εξοπλισμού.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here