Κορωνοϊός: Είκοσι ένα κρούσματα στις φυλακές Διαβατών

Δεκαπέντε κρούσματα μεταξύ των κρατουμένων και έξι μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων διαπιστώθηκαν στις φυλακές Διαβατών.

Ήδη ένας υπάλληλος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία. Οι τρόφιμοι νοσηλεύονται είτε σε κελιά νοσούντων είτε στο νοσοκομείο των φυλακών.

Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι ζήτησαν ελέγχους από τις 20 Οκτωβρίου χωρίς να βρουν ανταπόκριση.

Να σημειωθεί ότι στις 20 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενος στις Φυλακές Διαβατών νοσεί από τον κορονοϊό και αμέσως ζητήθηκε να σταλεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι υγειονομικοί έλεγχοι και τα τεστ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα σωφρονιστικοί υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι να προχωρήσουν από μόνοι τους στη διενέργεια τεστ.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πριν την επιβολή του lockdown, η διοίκηση και η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είχαν ζητήσει να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και στους κρατούμενους και απολύμανση των χώρων.

«Ο ΕΟΔΥ δεν μας άκουσε για να λύσει το πρόβλημα ενώ συνεχίζει να μας αγνοεί. Η Ένωση μας εγκαίρως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στη φυλακή. Οι συνάδελφοι εξετάστηκαν όλοι και κάποιοι απ’ αυτούς με δικά τους έξοδα. Ύστερα από φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης, μόλις εμφάνισαν συμπτώματα, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Ζητούμε να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη φυλακή για να εξετάσει του πάντες, κρατούμενους και προσωπικό» ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δήμος Παπαθανασίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here