Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα-892 συνολικά στην Ελλάδα-26 νεκροί-54 διασωληνωμένοι-Τεστ με το σταγονόμετρο

Συνολικά 892 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 71 είναι νέα.  

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέβηκε σήμερα στους 26 και ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 73 έτη (21 άνδρες, 5 γυναίκες).

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αγγίζει πλέον τους 54, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 57. Σαράντα δύο ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας επέμεινε στην ίδια πολιτική της παραμονής όλων στο σπίτι, την τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την διενέργεια τεστ με το σταγονόμετρο, παρά την θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγειας να διενεργούνται όσον το δυνατόν περισσότερα τεστ.

Εξάλλου ουδείς υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια διαγνστικών τεστ εξ ου και η ανάθεση 30 εκ. ευρώ σε ιδιωτικά εργαστήρια. Η κυβέρνηση επιμένει πάντως ότιη αποζημιωση των ιδιωτικών ΜΕΘ διπλασιάσθηκε στα 1.600  ευρώ, γιατί περιλαμβάνει και το μισθολογικό κόστος, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει.

Μιλώντας αμέσως μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, επισήμανε επίσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here