Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα-495 συνολικά στην Ελλάδα-Κλειστές αύριο οι λαϊκές-Εκκληση Τσίορδα σε ταξιδιώτες: Μην έρθετε σε επαφή με κανένα

Τριάντα ένα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον 3 θανάτους, που αφορούσαν σε άνδρες μεγάλης ηλικίας με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζοντας των συνολικό αριθμό των νεκρών από επιπλοκές του κορωνοϊού στους 9. Οι δυο κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ο άλλος σε νοσοκομείο της Κοζάνης.

Παράλληλα ανακοίνωσε 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανεβάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων συνολικά στα 495. Σε 84 από αυτά η πηγή μετάδοσης είναι απροσδιόριστη, 90 ασθενείς νοσηλεύονται από τους οποίους 20 είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη.

Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων αυξήθηκε και βρίσκεται στα 72 έτη. 19 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από τις νοσηλευτικές μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεχθεί περισσότερα από 7.200 δείγματα.

«Δεν είναι διακοπές»

Με αυτή τη φράση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας τα είπε όλα. «Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Τσιόδρας παρακάλεσε όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε δυνητικά να νοσήσει και να κινδυνεύσει από τον νέο κορωνοϊό. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα νησιού στα Δωδεκάνησα, όπου η μόνη επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου ήταν επισκέπτης από την Αθήνα.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι το κύριο μήνυμα είναι «μένω στο σπίτι αν έχω ήπια συμπτώματα, δεν υπάρχει ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου σε νέους, υγιείς αλλά και όσους έχουν ήπια συμπτώματα».

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της επιδημίας, ο Σ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι «η πρόβλεψή μας παραμένει σταθερή για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας. Το αν αυτό αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία θα εφαρμόσουμε τα μέτρα του αυτοπεριορισμού». Εξήγησε ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της κατάστασης και είπε ότι δυο παραμένουν οι στόχοι του σχεδιασμού, να μην νοσήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου και να μην νοσήσουμε όλοι μαζί.

Κλειστές οι Λαϊκές Αγορές το Σ/Κ

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι κλειστές οι Λαϊκές Αγορές.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι από την προσεχή Δευτέρα, θα ισχύσει περιοριστικό μέτρο στα σούπερ μάρκετ, ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

Σημειώνεται επίσης, ότι απαγορεύεται ο απόπλους όλων των σκαφών αναψυχής.

Όσον αφορά τη δυνατότητα των μονίμων κατοίκων των νησιών για έκδοση εισιτηρίου, επιβάλλεται η επίδειξη αντιγράφου από το taxis για να την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here