Τ. Κορωνάκης: Ηρθε η ώρα να πούμε το μεγάλο «όχι» στους δανειστές

 

«Η πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση είναι ένα τελεσίγραφο εξόντωσης του ελληνικού λαού», τονίζει σε δήλωσή του στο left, ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης. 

«Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει εντολή να συνεχίσει την πολιτική των σκληρών μνημονίων και της σκληρής  λιτότητας. Αν η κυβέρνηση αποδεχόταν την πρόταση των δανειστών ερήμην του ελληνικού λαού θα ήταν μια πράξη ανήθικη», αναφέρει ο κ. Κορωνάκης και συνεχίζει:

«Από την αρχή έχουμε πει ότι θα πρωτοτυπήσουμε και θα σεβαστούμε στο ακέραιο την εντολή που έχουμε λάβει. Ήρθε η στιγμή που δεν χωρούν μισόλογα, αλλά ξεκάθαρες κουβέντες.

>Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει λιτότητα και ύφεση, η χώρα και η κοινωνία με τη θηλιά του χρέους στο λαιμό.

>Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια.

>Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης, την εξαφάνιση της αγροτιάς, τη διάλυση του τουρισμού, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων.

>Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ.

Γιατί αυτό το «Όχι» θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, ο λαός της μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του, να αμφισβητεί τη λιτότητα και να επιλέγει ένα διαφορετικό δρόμο.

Όχι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει ισχυρό μήνυμα, ότι το πείραμα των μνημονίων απέτυχε. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, ο λαός δεν αντέχει άλλο.

Όχι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα, αλλά και την Ευρώπη. Κρατάμε ψηλά τη σημαία της Δημοκρατίας για όλους τους λαούς της Ευρώπης και τους καλούμε να σταθούν δίπλα στον ελληνικό λαό με κάθε τρόπο αυτές τις μέρες. αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κορωνάκης.

«Τις επόμενες μέρες», συνεχίζει, «όλοι και όλες μαζί είμαστε παντού στην κοινωνία ενωμένοι με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Με πείσμα και ψηλά το κεφάλι δίνουμε αυτή τη μάχη έχοντας στο μυαλό μας τους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους, είδαν τα μαγαζιά τους να κλείνουν, τα παιδιά τους να μεταναστεύουν, το γείτονα να αυτοκτονεί. Το ισχυρό μας ΟΧΙ θα κλείσει οριστικά την πόρτα στην καταστροφή και θα ανοίξει τον δρόμο στη δημιουργία.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου έστω και τώρα να μην κρυφτούν και απαντήσουν καθαρά όχι στα διλήμματα των δανειστών, αλλά στο αν δέχονται ή όχι την πρόταση των δανειστών, τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here