«Κόντρα» Τσακαλώτου-ΓΣΕΕ μετά τις αποστάσεις της Συνομοσπονδίας για το δημοψήφισμα

 

Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Μια ακόμη κόντρα, αυτή τη φορά ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, προκαλούν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή τη θέση που έλαβε πρόσφατα η Γενική Συνομοσπονδία χαρακτηρίζοντας το «ψευδεπίγραφο» και «διχαστικό» το δημοψήφισμα.

Με αφορμή την κριτική που άσκησε ο κ. Τσακαλώτος προς τους επικεφαλής της ΓΣΕΕ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του, με σημερινή ανακοίνωση της η ηγεσία της Συνομοσπονδίας υποστηρίζει ότι δεν συμμετέχει σε κομματικά παιχνίδια, αγωνίζεται για την ενότητα των εργαζομένων και «η θέση της στο επικείμενο δημοψήφισμα διαμορφώθηκε αποκλειστικά και μόνο από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων τους οποίους και εκπροσωπεί». Την ίδια στάση και θέση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κρατούν σύσσωμα τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσακαλώτος (προκειμένου να επιχειρηματολογήσει εις βάρος της ΓΣΕΕ), την θέση των οποίων προφανώς και “αγνοεί”».

«Όσο για τη δυσαρέσκεια του αναπληρωτή υπουργού των διεθνών οικονομικών σχέσεων, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε μία παραδοχή που επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη θέση και τη στάση της ΓΣΕΕ απέναντι στο επικείμενο δημοψήφισμα, δηλαδή να ταχθεί ΚΑΤΑ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ (ελληνικών ή ξένων) και ΚΑΤΑ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το ερώτημα του οποίου χαρακτήρισε ψευδεπίγραφο και διχαστικό και τη σταθερή της θέση για την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, τον ενημερώνουμε ότι οι θέσεις μας αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, οι οποίες ελήφθησαν με συντριπτική πλειοψηφία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Εάν τελικά η θέση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ εκφράζει τους εργαζομένους ή όχι, αυτό θα φανεί με την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος την Κυριακή, ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας προσθέτοντας ότι τα συνδικάτα οφείλουν να τιμούν τον ρόλο τους, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των εργαζομένων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here