Κόντρα στη Βουλή: Τσίπρας: Ακραία νεοφιλελεύθερο το πρόγραμμα Μητσοτάκη- Δεν σας σώζουν, όσους Μαδούρο και Βαρουφάκηδες κι αν ανακαλύψετε

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, εξελίχθηκε η αναφορά του τελευταίου για κακή νομοθέτηση από τη κυβέρνηση με σωρεία τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, η προώθηση των ιδιωτικών ΑΕΙ αλλά και τα συνεχή αιτήματα της ΝΔ για εξεταστικές επιτροπές. Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι έχει ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα ακραία νεοφιλελεύθερο, τον ενδιαφέρει όχι το δημόσιο αλλά το ιδιωτικό, λέγοντας ότι μίλησε για το άρθρο 16 του Συντάγματος, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οσον αφορά τις εξεταστικές που ζητά η ΝΔ για Καμμένο, Βαρουφάκη, η Μαδούρο, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Τσίπρας, την απέδωσε στο πολιτικό vertigo της ΝΔ.¨Δεν σας σώζουν όσους Μαδούρο και Βαρουφάκηδες κι αν ανακαλύψετε, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, είπε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινί και χαρακτήρισε υποκριτικά τα περί κακής νομοθέτησης όταν εκστομίζονται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της. «Ξεχάσατε ότι νομοθετούσατε σχεδόν αποκλειστικά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; αναρωτήθηκε.

Συμπλήρωσε ότι πράγματι η κυβέρνηση έφερε τροπολογίες τη τελευταία στιγμή, όπως και η προηγούμενη, όμως η διαφορά είναι με αυτές η κυβέρνηση ψήφιζε την πληρωμή έκτακτου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους της Κω και της Λέσβου ενώ η ΝΔ έφερνε διάταξη για ασυλία των τραπεζικών για τα θαλασσοδάνεια προς τα κόμματα.

«Θέλουμε πραγματική, ουσιαστική αξιολόγηση για να γίνουν καλύτερα τα ιδρύματα κι οχι να κόψουμε δαπάνες, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Επί πέντε χρόνια ως κυβέρνηση, στραγγαλίσατε τις δαπάνες για την εκπαίδευση, πως νοιάζεστε για το νέο άνθρωπο από τη Δ. Αττική; Τι κάνατε γι αυτόν;, αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Επανέλαβε τέλος, τη πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, καθώς όπως είπε το Λύκειο είναι σήμερα ένα πάρεργο των φροντιστηρίων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here