Χυδαία επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Βαρουφάκη για το PSI

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Κόντρα, που συνεχίσθηκε με βαριές εκφράσεις και ύβρεις του ΠΑΣΟΚ κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ξέσπασε με επίδικο αντικείμενο το περίφημο PSI, το κούρεμα δηλαδή του ελληνικού χρέους που κατείχαν ιδιώτες και το οποίο οδήγησε στο δραστικό περιορισμό των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων. Το ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου, αφού ζήτησε πλήρη απόσυρση του κ. Βαρουφάκη, συνέχισε με χαρακτηρισμούς  όπως «ντροπή, θα γλύφει εκεί που φτύνει, πολιτική αλητεία»

Στην αρχική του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ αναναφερότων ότι ο υπουργός «έχει ευνουχιστεί από τον πρωθυπουργό», καθώς και ότι «εκπέμπει κάθε ημέρα αντιφατικά και ανησυχητικά μηνύματα θέτοντας  υπό αμφισβήτηση την σημασία της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, πιστεύοντας στο bitcoin και συζητώντας στα σοβαρά την εισαγωγή διπλού νομίσματος».

Επίσης, σημείωσε πως ο κ. Βαρουφάκης «αμφισβήτησε σήμερα το PSI αναπτύσσοντας την καταπληκτική θεωρία ότι με το PSI που οδήγησε στο κούρεμα του χρέους, τη ριζική αναδιάρθρωση και την μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του κατά 60% σε σχέση με το 2009, διευκόλυνε την ΕΚΤ, γιατί η Ελλάδα οφείλει να εξοφλήσει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ στο 100% ανεξάρτητα του τιμήματος που κατέβαλε η ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά όταν τα απέκτησε!».

«Όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης καθιστούν επιτακτική για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και την αξιόπιστη διεξαγωγή της διαπραγμάτευσης την πλήρη απόσυρσή του», κατέληξε η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Απάντηση Βαρουφάκη

Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών:

«Είναι «συγκινητική» η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ με την οποία πασχίζει να υπεραμυνθεί του καταστροφικού PSI, ένας μόνο αντίκτυπος του οποίου (για να μην αναφερθούμε στο επιλεκτικό «κούρεμα» των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρο-ομολογιούχων) είναι ο αποκλεισμός της χώρας από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ ακόμα και μετά το πέρας της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. Η συνεχιζόμενη υπεράσπιση των Μνημονίων, και δη του PSI, τα οποία ο ελληνικός λαός έχει καταδικάσει, προκαλεί μόνο συναισθήματα λύπης».

Υβριστική ανταπάντηση ΠΑΣΟΚ

Οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη συνιστούν «ακραίο θράσος», προστίθεται, καθώς λέει όσα λέει την ώρα που συγκεντρώνει αναγκαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, των ΑΕΙ και των ασφαλιστικών ταμείων, για να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του δημοσίου. Ταυτόχρονα, προστίθεται, «γλείφει την κα Λαγκάρντ διαβεβαιώνοντάς την ότι η Ελλάδα θα εκπληρώνει με συνέπεια στο διηνεκές τις υποχρεώσεις της έναντι του ΔΝΤ».

«Συνιστά πρόκληση» προστίθεται στην ανακοίνωση, «να τα λέει αυτά ο υπουργός που πρέπει τώρα να ζητήσει την εφαρμογή των παραμετρικών αλλαγών στο χρέος που αποτελούν κεκτημένο του PSI του 2012. Θα γλείψει εκεί που φτύνει».

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «συνιστά πολιτική αλητεία να τα λέει αυτά ο υπουργός που έλεγε ότι δεν θέλουμε τις δόσεις και την παράταση του προγράμματος και στη συνέχεια συνήψε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου χωρίς – όπως κατάλαβε με καθυστέρηση δυο μηνών – να διασφαλίσει χρηματοδότηση, ενώ αντιθέτως του πήραν τα 11 δις του ΤΧΣ μέσα από τα χέρια».

Υπενθυμίζει, επίσης, ότι ο κ. Βαρουφάκης «υπέγραψε την τετράμηνη παράταση του μνημονίου χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και αρνείται να στείλει στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα αποφεύγοντας, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να έρθει να απαντήσει στη σχετική επερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ επανήλθε με σχόλιο του Γραφείου Τύπου αναφέροντας: «Ο κ. Βαρουφάκης στις 2/4 είχε δηλώσει κατηγορηματικά στη Βουλή ότι δεν υπογράφει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Και σήμερα, εξαγγέλλει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά το Σεπτέμβριο. Εξαπατά και κοροϊδεύει συστηματικά τους νησιώτες μας. Ντροπή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here