Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Παππά για το ΕΣΡ

Η πλήρωση των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι το αντικείμενο της Διάσκεψης των Προέδρων που συνεδριάζει το βράδυ της Τρίτης  στη Βουλή. Στις αρχές Μαΐου ορίστηκε Υπηρεσιακό ΔΣ, με πρόεδρο τη Λίνα Αλεξίου, έως ότου οριστεί η νέα τακτική σύνθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πρότεινε να υπάρξει νέο ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής, δηλαδή να πληρωθούν οι 3 κενές θέσεις και να αντικατασταθούν και τα τέσσερα μέλη.

Απο την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής αντέτεινε ότι με την παρούσα σύνθεση το ΕΣΡ λειτουργεί κανονικά, υποστηρίζοντας ότι τα τέσσερα υπηρεσιακά μέλη πρέπει να παραμένουν και να προκηρυχθούν οι τρεις κενές θέσεις για την πλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει γνωμοδοτήσεις από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, καθώς και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να υπάρχει νομική τεκμηρίωση και η Διάσκεψη των Προέδρων να λάβει τις αποφάσεις της.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here