Κόντρα για τις Πρέσπες: Ο Βορίδης προσπαθεί να δικαιολογήσει την πατριδοκαηλεία

.

 

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, ο υπουργός Αγροτική Ανάπτυξη Μάκης Βορίδης, προσπάθησε σήμερα το πρωί α απαντήσει στον Αλ. Τσίπρα για την συμφωνία των Πρεσπών και την κωλοτούμπα τη ΝΔ. Ωστόσο αν και επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι τόσο μεγάλη η εθνική υποκρισία της ΝΔ και πατριδοακπηλεία τη στο συγκεκριμένο θέμα, που οτι και να πεί, είναι σε βάρος τους.

Απαντώντας στην κατηγορία του Αλέξη Τσίπρα για ασυνέπεια της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Βορίδης  υποστήριξε πως η θέση του κόμματός του «είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την αρχή μέχρι το τέλος και πως ό,τι έλεγε προεκλογικά λέει και σήμερα για να προσθέσει πως έκανε ότι μπορούσε για να μην περάσει η Συμφωνία και πως προειδοποιούσε πως θα είχε δυσμενείς συνέπειες από τις οποίες δεν θα μπορεί η χώρα να φύγει.

«Η στάση αυτή εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό και αυτήν τη στάση θα τηρήσουμε», διεμήνυσε ο ίδιος με αφορμή παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «πολιτική κωλοτούμπα». Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο λέγοντας πως η το κόμμα του που ζητούσε την ακύρωση της Συμφωνίας έλαβε 3% στις εκλογές.

«Λέγαμε ότι η ακύρωση -έτσι όπως μας έχουν παγιδεύσει από αυτή την κάκιστη συμφωνία- θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα και δυσμενέστερα αποτελέσματα. Και λέμε ότι θα προσπαθήσουμε να απαμβλύνουμε τις συνέπειες της Συμφωνίας. Στα όρια των δυνατοτήτων μας, συνδέοντας δηλαδή την ευρωπαϊκή τους πορεία με την απάμβλυνση αυτών των δυσμενών συνεπειών» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Απέναντι στην προσωπική «πρόκληση» του κ. Βελόπουλου, αν θα υπογράψει την πρόταση του κόμματός του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης εσχάτης προδοσίας από τον Νίκο Κοτζιά, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Εγώ τη Συμφωνία την καταψήφισα, όπως και η Ν.Δ.. Επειδή εγώ γνωρίζω καλά νομικά, ξέρω τι είναι η εσχάτη προδοσία. Εσείς να τα ξαναδιαβάσετε αυτά. Γι αυτό όχι σε μένα αυτά».

Στον κ. Βορίδη απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι δίχασε τους πολίτες πριν τις κάλπες, ότι από τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού αποδεικνύεται πως ήταν προεκλογικό τέχνασμα με αποτέλεσμα να βλέπουμε σήμερα στη Βουλή φαινόμενα πατριδοκαπηλίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές, θα φανεί αντάξιος της ψήφου και της εντολής που πήρε από τους πολίτες» και θα σταθεί ανάχωμα σε όλη την προσπάθεια της νεοφιλελεύθερης αντιμεταρρύθμισης και θα προσπαθήσει να οργανώσει μια νέα κοινωνική συμμαχία, ανάμεσα στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, στους αδύναμους, στα μικρομεσαία στρώματα, ακριβώς γιατί πιστεύει σε μια Ελλάδα, στην οποία προτεραιότητα θα είναι οι ανάγκες των πολλών και όχι οι ανάγκες των λίγων και ισχυρών», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Στον κ. Βελόπουλο απάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προειδοποιώντας τον μην παίρνει το λόγο εκτός προγραμματισμού για να κάνει παιχνίδι εντυπώσεων. Όμως, ο πρώτος ζήτησε συνέχεια ξανά να μιλήσει επί προσωπικού για να πει πως ποτέ δεν περίμενε πως ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να συμφωνήσουν για λασπολογία περί πατριδοκαπηλίας σε βάρος της Ελληνικής Λύσης. «Κανείς δεν είναι Ιωάννης βαπτιστής για να βαπτίζει. Κι εγώ μπορώ να πω ότι είναι Μακεδονοκτόνοι. Περιμένω 20 υπογραφές για να δούμε την ιστορία του Κοτζιά» υποστήριξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here