Πολιτική κόντρα για την Αυγή: ΝΔ: Αδιαφάνεια- ΣΥΡΙΖΑ: Φωνάζει ο κλέφτης..

 

 

ΦΩΤΟ: IN TIME(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Η κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Αυγής Δ. Στούμπου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ, πυροδότησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Η ΝΔ με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου, κάνει λόγο για διαπλοκή, ύποπτη πρακτική αδιαφάνεια και συναλλαγή σε σχέση με την χρηματοδότηση της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, που απάντησε με τη φράση «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Αποκαλεί τη ΝΔ κόμμα που χρωστάει σε όποιον μιλά ελληνικά και θύμισε μάλιστα τη περίπτωση του Κήρυκα Χανίων όπου ο κ. Μητσοτάκης είναι μέτοχος και ο οποίος δεν αποπληρώνει το δάνειο του, σε αντίθεση με την Αυγή.

Η ανακοίνωση του κ. Κουμουτσάκου

«Σήμερα, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων και Μ.Μ.Ε., το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο.

Αποκαλύφθηκε ότι στην Αυγή, στο καθημερινό “Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως” και “λειτουργικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως οι ίδιοι την αποκαλούν, συναντιούνται διαπλοκή, ύποπτη πρακτική, αδιαφάνεια και συναλλαγή.

Σήμερα, ομολόγησαν ότι η Αυγή:

– Έχει μέτοχο offshore που δεν ξέρουν ποιος είναι.

– Πήρε δάνειο με μόνη εγγύηση την κυκλοφορία της.

– Πήρε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

– Πήρε πολλαπλάσιες διαφημίσεις από τις τράπεζες, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Κυβέρνηση.

– Πήρε αγνώστου ύψους διαφήμιση από κρατικές ΔΕΚΟ.

Σήμερα, αποδείχθηκε ότι, στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, μια παραδοσιακή εφημερίδα της Αριστεράς μεταλλάσσεται διαγράφοντας την ίδια της την ιστορία.

Οι συνεπείς αριστεροί πολίτες δεν θα την αναγνωρίζουν πια.

Τη γνωρίζουν, όμως, όλοι οι Έλληνες».

ΣΥΡΙΖΑ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

«Η ΝΔ , το κόμμα που χρωστάει σε όποιον μιλά ελληνικά, που έχει δανειστεί πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες και δεν θα καταφέρει να τα αποπληρώσει μέχρι να γίνει πρόεδρος της ο εγγονός του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα που έχει φεσώσει ακόμα και τους ιδιοκτήτες των γραφείων που ενοικίαζε στη Συγγρού, έχει το θράσος να κατηγορεί την εφημερίδα Αυγή για ύποπτες πρακτικές και αδιαφάνεια».,

Θα τους συνιστούσαμε περισσότερη προσοχή και μελέτη των ισολογισμών της εφημερίδας, του μετοχικού κεφαλαίου της Αυγής, καθώς και των στοιχείων για το δάνειό της που αποπληρώνεται κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθηθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ στις επόμενες «επιχειρηματικές» του κινήσεις, αφού ο ίδιος έχει μετοχές στον  Κήρυκα Χανίων και χρωστά σε τράπεζα 700.000 ευρώ που δεν αποπληρώνονται. Όσο για τις οφσόρ, καλό είναι να απευθυνθεί στον στενό σύμβουλο του κ.Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου για τεχνογνωσία.

H απάντηση της Αυγής

Να απαντήσουμε και πάλι στην προπαγάνδα της Ν.Δ. δεν έχει νόημα. Ας επισημάνουμε μόνο ότι έπρεπε να μεταβεί ο Δ. Στούμπος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να σχολιάσει η Ν.Δ. κάποια από τις τρανταχτές αποκαλύψεις της. Η Ν.Δ. “κατάπιε” την κατάθεση του εκδότη των “Παραπολιτικών” Γ. Κουρτάκη για το τηλεφώνημα Σαμαρά σχετικά με τον… “παναθηναϊκάκια” εισαγγελέα, δεν είπε ποτέ κουβέντα για την ομολογία του Παν. Ψυχάρη ότι πήρε δάνεια με… “αέρα”, δεν “είδε” την κατάθεση Αλαφούζου, ούτε την παραδοχή του Φ. Μπόμπολα για την ευθύνη των εκδοτών ως προς το αδιέξοδο του Mega. Ούτε την πείραξε η προκλητική άρνηση του εκδότη Θ. Αναστασιάδη να καταθέσει. Όπως επίσης ακόμη αναμένονται οι απαντήσεις για το απλήρωτο δάνειο της οικογένειας Μητσοτάκη προς την Τράπεζα Πειραιώς από τον “Κήρυκα Χανίων”, στον οποίο ήταν μέτοχος ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ.!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here