Κοντονής: «Μπορεί να ξαναδούμε το ζήτημα του Κυπέλλου. Θα περιμένουμε το ΣτΕ»

Αμετακίνητος στη θέση του, μη δείχνοντας βήμα σύγκλισης με την ΕΠΟ, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Σταύρος Κοντονής. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για το θέμα του Grexit στο ποδόσφαιρο, επαναλαμβάνοντας πως δεν κάνει πίσω στην κόντρα του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τονίζοντας ότι θα περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει η ομοσπονδία. Ωστόσο άφησε ανοιχτό παράθυρο για τη διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου.

Ο κ. Κοντονής, υποστήριξε: «Ουδεμία παρέμβαση στα θέματα ποδοσφαίρου υπάρχει, όταν για τη διακοπή του Κυπέλλου προεβλήθησαν ως δικαιολογητικοί λόγοι θέματα δημόσιας τάξης και περιφρούρησης κοινωνικής ειρήνης. Αυτά είναι αγαθά που έχουν επιβεβαιωθεί από ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η κυβέρνηση είπε ότι σε θέματα δημόσιας ασφάλειας κανένας δεν μπορεί να τις υπαγορεύσει πολιτικές.

«Αν, όμως, με ενέργειες σοβαρές διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και ειρήνη, εμείς θα περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και τότε μπορούμε να ξαναδούμε το ζήτημα του κυπέλλου. Αυτό το είπαμε και στις αντιπροσωπείες της FIFA και της UEFA».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here