Κοντονής: «Όχι» στους δανεικούς, «Ναι» στη δημιουργία δεύτερων ομάδων

Στην απαγόρευση δανεισμού ποδοσφαιριστών μεταξύ ομάδων της Σούπερ Λιγκ θα προχωρήσει ο Σταύρος Κοντονής από την επόμενη περίοδο με στόχο να σταματήσουν πολλαπλές εξαρτήσεις στο ποδόσφαιρο. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε ότι με βάση τον νέο αθλητικό νόμο θα απαγορεύονται οι δανεισμοί μεταξύ των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, αλλά ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα στους συλλόγους να έχουν δεύτερη ομάδα που θα μπορεί να παίζει μέχρι τη Β´ Εθνική και θα απαρτίζεται αποκλειστικά από Έλληνες παίκτες.

«Με τον αθλητικό νόμο που θα κατατεθεί, θα απαγορευτεί ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Super League και θα δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ομάδες, που μπορούν να έχουν δεύτερη ομάδα, να παίζουν μέχρι τη Β΄ Εθνική, όπως γίνεται στην Ισπανία», τόνισε ο κ. Κοντονής σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Real News».

«Η ρύθμιση με τις δεύτερες ομάδες θα λειτουργήσει και υπέρ της Εθνικής ομάδας, καθώς σε αυτές θα παίζουν αποκλειστικά Έλληνες παίκτες και μέσα από αυτές θα είναι δυνατόν να στελεχώνονται και οι πρώτες ομάδες, αντί να φέρνουν σωρηδόν αμφίβολους πολλές φορές παίκτες από το εξωτερικό» εξήγησε.

Η δημιουργία των δεύτερων ομάδων πιθανότατα θα ισχύσει από τη νέα σεζόν. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν αποφασιστεί, αλλά έγινε γνωστό ότι οι δεύτερες ομάδες θα ξεκινούν από τη Γ’ Εθνική και θα φτάνουν μέχρι τη Football League.

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε πως θα γίνει με ξένους διαιτητές, ότι στις εξέδρες θα είναι μόνο μαθητές, ενώ δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση για το αν αυτός θα διεξαχθεί στην Αθήνα ή στην περιφέρεια.

Σχετικά με τις συναντήσεις που είχε με την αντιπροσωπεία της FIFA, είπε: «Εάν όλα όσα αποφασίστηκαν με τη FIFA γίνουν με γρήγορα βήματα, μπορεί πράγματι η νέα αθλητική χρονιά να είναι μια χρονιά-τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς δεν λέμε ότι κερδίσαμε μια μάχη και θα πάμε σπίτι μας να ξεκουραστούμε. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, απλώς θα τον δίνουμε από καλύτερες θέσεις.

Τα μέτωπα θα συνεχίσουν να είναι υπαρκτά. Ούτε το μέτωπο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής έκλεισε, ούτε το μέτωπο της βίας. Όλοι όμως έχουν καταλάβει ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα, θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις πλέον σε αυτούς που θα δημιουργούν επεισόδια.

Πρέπει οι παράγοντες να καταλάβουν ότι ανεπάρκειες δικές τους και άλλες δικές τους επιδιώξεις δεν μπορεί να τις μεταθέτουν συνεχώς στους διαιτητές ή στη διοίκηση του ποδοσφαίρου. Πρέπει να καταλάβουν τις ευθύνες τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here