Κοντονής: «Καθεστώς ασυδοσίας και ιδιότυπης ασυλίας στο ΟΑΚΑ»

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ΟΑΚΑ και στις προσπάθειες που καταβάλει η Πολιτεία «για να παύσει ένα καθεστώς ασυδοσίας και ιδιότυπης ασυλίας προς κάποιους οι οποίοι μεταχειρίζονται αυτούς τους χώρους χωρίς να καταβάλουν αυτά τα οποία οφείλουν» μίλησε ο Σταύρος Κοντονής στην ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα παιδιά, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και τη διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Ο υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε στην κατάσταση του χώρου στο ΟΑΚΑ αλλά και των χρεών ύψους 13.000.000 ευρώ του Ολυμπιακού Σταδίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, που ήταν πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έγινε σε αρκετές χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Ο Σταύρος Κοντονής, μεταξύ άλλων, είπε:

«Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίας μου εδώ στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, θα ήθελα να πω ότι για να συνεχίσει αυτός ο χώρος να είναι προσβάσιμος και λειτουργικός κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα για να παύσει ένα καθεστώς ασυδοσίας και ιδιότυπης ασυλίας προς κάποιους οι οποίοι μεταχειρίζονται αυτούς τους χώρους χωρίς να καταβάλουν αυτά τα οποία οφείλουν.

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ αλλά και το υπουργείο αθλητισμού κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να εισπράττονται τα χρήματα τα οποία οφείλουν από επιχειρηματική δραστηριότητα και εταιρίες και φυσικά πρόσωπα. Θα ήθελα να πω ότι παραλάβαμε χρέη στο ΟΑΚΑ 13.000.000 ευρώ, τα οποία είναι χρήματα του ελληνικού λαού και τα οποία πρέπει να αξιοποιούνται προς όφελος της ελληνικής νεολαίας και του ελληνικού αθλητισμού.

«Αυτή η προσπάθεια δεν είναι αναίμακτη υφιστάμεθα πιέσεις και απειλές παντός τύπου ακριβώς για να κάνουμε ότι κάνανε οι προηγούμενοι. Να κλείνουμε τα μάτια και να αφήνουμε αυτά τα χρέη είτε να παραγράφονται είτε ποτέ να μην διεκδικούνται. Εμείς θα κάνουμε εκείνο που λέει η συνείδησή μας και το καθήκον μας και σας υποσχόμαστε ότι σεβόμενοι και το τελευταίο ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα δώσουμε στο τέλος της τετραετίας ένα καλύτερο ολυμπιακό κέντρο και όσον αφορά τις εγκαταστάσεις τις αθλητικές αλλά όσον αφορά και τις υπόλοιπες που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ούτως ώστε να είναι προσβάσιμο σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here