Κοντονής: «Η Κυβέρνηση δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται και δεν συναλλάσσεται»

Στη δημόσια τηλεόραση φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν με την δικαιοσύνη και έστειλε τα μηνύματά του προς πάσα κατεύθυνση. Ο κ. Κοντονής είπε ότι η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται και δεν συναλλάσσεται και εν συνεχεία αναφέρθηκε στις παθογένειες που υπάρχουν, στα ζητήματα ανομίας και βίας.

Ο υφυπουργός αθλητισμού αναφερόμενος στα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε: «Είναι μια παγιωμένη κατάσταση ετών στον χώρο του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν παθογένειες και εκτροπές από τους κανόνες που υπάρχουν και την τήρηση του νόμου. Είναι δύσκολο να το ανατρέψεις όλο αυτό, απαιτεί κόπο και μεγάλη προσπάθεια.

Πρέπει να πάει ο κόσμος στα γήπεδα, όμως παράλληλα πρέπει να είναι αναβαθμισμένο και το θέαμα και να μην κινδυνεύει ο κόσμος. Δεν πρέπει να έχει το νέο παιδί προσλαμβάνουσες καταστάσεις όλο αυτό το άθλιο υβρεολόγιο, αυτή την άθλια εικόνα, την βαρβαρότητα και το αίσχος.

Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τσουνάμι βίας. Πήγαμε πίσω τον αθλητικό νόμο και ασχοληθήκαμε με το νόμο για την αθλητική βία που ισχύει τώρα και σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν τακτικοί δικαστές και επιβάλλονται πρόστιμα. Θα ψηφιστεί άμεσα το δεύτερο νομοσχέδιο και αφορά την εναρμόνιση για το αντι-ντόπινγκ, που είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας. Πήγε λίγο πίσω ο μεγάλος αθλητικός νόμος».

Ο κ. Κοντονής μίλησε επίσης για την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ: «Ασχολείται συνεχώς η Δικαιοσύνη με ζητήματα ακόμα και κακουργήματα με επίκεντρο τον χώρο του ποδοσφαίρου. Την συντηρούσαν την παθογένεια και οι διοικήσεις των ομάδων. Εμείς, τους έχουμε καλέσει να βάλουν ένα τέλος στο καθεστώς βίας και ανομίας. Αρκετοί πρόεδροι έχουν παράλληλες δραστηριότητες με το ποδόσφαιρο που κερδίζουν πολλά περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι από τα εισιτήρια. Εκβιάζουν την κυβέρνηση με στρατούς. Η κυβέρνησή μας δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται και δεν συναλλάσσεται. Να το καταλάβουν.

Μέσα στον χώρο των φανατικών οπαδών, υπάρχουν πυρήνες που προκαλούν επεισόδια και υποθάλπτονται. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η κάρτα φιλάθλου στα γήπεδα».

Για τα πρόστιμα και την κόντρα με τον Παναθηναϊκό, επισήμανε: «Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα και σε άλλες ΠΑΕ πριν από τον Παναθηναϊκό. Ήταν πέρα από κάθε φαντασία τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Από εμένα δεν υπάρχει καμία απολύτως κόντρα με καμία ομάδα. Εμείς απλά εφαρμόζουμε το νόμο. Μπορούν να αποτανθούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα όποιες ομάδες θεωρούν ότι αδικούνται. Μόνο ο Παναθηναϊκός έχει πάει στην δικαιοσύνη και ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Ντόρτμουντ. Όλοι οι άλλοι το έχουν δεχτεί».

Όσο για την αποκάλυψη της δράσης εγκληματικής ομάδας που μεταξύ άλλων δρούσε και στα γήπεδα, είπε: «Για πρώτη φορά σε εκτεταμένα επεισόδια πιάστηκαν 19 άτομα. Παραπέφθηκαν και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος. Πρέπει τα νέα παιδιά να κατανοήσουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. Μια απερισκεψία τους, μπορεί να έχει επιπτώσεις στο μέλλον τους. Υπάρχουν και εγκληματικές οργανώσεις άλλου τύπου μέσα στους κύκλους των οργανωμένων».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here