Κοντονής: Διεθνές το σκάνδαλο αλλά στην Ελλάδα κάποιοι μιλούν για σκευωρία-Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Ολος ο κόσμος ψάχνει αυτό το σκάνδαλο κι εδώ είχαν κάποιοι την έμπνευση να μας πουν ότι, εδώ, αυτό είναι σκευωρία», τόνισε μιλώντας στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis και την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής. Και έκλεισε την ομιλία του, προτείνοντας την κατάργηση του άρθρου του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε να μην υπάρχει καμία ασυλία για τα πολιτικά πρόσωπα. «εέιμις οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», υπογράμμισε.

 

Σημείωσε ότι ακούστηκαν απειλές εναντίον του πρωθυπουργού για ειδικά δικαστήρια και μάλιστα με αναφορές σε δακτυλικά αποτυπώματα. «Από που προκύπτει αυτό;», διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για πανικό μπροστά στη δικαστική έρευνα.

Τόνισε επιπλέον «ότι από ένα δισ. φτάσαμε στα πέντε, από το 2000 έως το 2009 για την εξωνοσοκομειακή δαπάνη. Είναι σκάνδαλο αυτό ή είναι σκευωρία;».

Ευχήθηκε, δε, να αποδείξουν οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους την αθωότητά τους.

Ο κ. Κοντονής κάλεσε τα κόμμα να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του άρθρου του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος στηρίζεται στο άρθρο αυτό

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here