Κοντονής: «Δεν τίθεται θέμα Grexit, θα τηρηθούν οι νόμοι»

Το θέμα της απόλυτης εφαρμογής του νέου αθλητικού νόμου ήταν το αντικείμενο συζήτησης το απόγευμα της Πέμπτης (24/9) ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζο και Θεόδωρο Γιαννίκο, του ΠΑΟΚ, Ιάκωβο Αγγελίδη και του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Μποροβήλο. Ο κ. Κοντονής εξερχόμενος από το γραφείο του μετά την πολύωρη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόνισε πως δεν τίθεται θέμα ποδοσφαιρικού Grexit.

Μάλιστα, ο Ζακυνθινός βουλευτής προανήγγειλε τη συνάντησή του την επόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν αναλυτικές συζητήσεις και με τους εκπροσώπους των άλλων ομάδων της Super League.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού:

«Είχαμε μια πολύωρη συζήτηση με τους εκπροσώπους των ομάδων. Ήταν ενδιαφέρουσα γιατί μας απασχόλησε το θέμα της απόλυτης εφαρμογής της νομοθεσίας. 

Συζητήσαμε για τεχνικά προβλήματα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και κυρίως για το θέμα του νέου αθλητικού νόμου με το οποίο θα έχω αναλυτικές συζητήσεις και με τους εκπροσώπους των άλλων ομάδων. Θεωρώ ότι με καλή πίστη και την κοινή λογική θα λυθούν τα προβλήματα. Και πιστεύω θα τα λύσουμε». 

Για το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit ξεκαθάρισε: «Δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα. Οι φορείς του ποδοσφαίρου αντιλαμβάνονται ότι μέσα σε ένα κράτος δικαίου πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Οι νόμοι θα τηρηθούν. Η κοινή λογική θα μας βγάλει από άσκοπες και άγονες συζητήσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε τα αυτονόητα. Είμαστε μεγάλα παιδιά. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα πούμε με όλους σε κάποια γενική συνέλευση της Σούπερ Λίγκας».

Για την επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη: «Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία χθες και θα τα πούμε και από κοντά την επόμενη εβδομάδα».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μποροβήλος, επεσήμανε:

«Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είναι λογικό να έχει παθογένειες και προβλήματα στην εφαρμογή του. Επίσης κουβεντιάσαμε για την εφαρμογή του νέου νόμου όσον αφορά στο διαιτητικό δικαστήριο. Γενικότερα έγινε ανταλλαγή απόψεων ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα και να βελτιωθεί το προϊόν. Ο Υπουργός ήταν πολύ συγκαταβατικός και συνεργάσιμος. Δεν υπάρχει πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά κοινή γραμμή. Υπάρχει νόμος του κράτους που είναι εν ισχύ και με καλή διάθεση απ’ όλες τις πλευρές, δεν θα υπάρξει αντιπαράθεση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here