Κοντονής για Novartis: Βιάζονται να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην διερευνηθεί

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Έρευνα «σε όλα τα επίπεδα, σε βάθος και με γρήγορους ρυθμούς» για την υπόθεση Novartis διαβεβαιώνει ότι θα διεξαχθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» που δημοσιεύεται σήμερα.

Η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε άμεσα, παραπέμποντας την υπόθεση στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί σε βάθος, τη στιγμή μάλιστα, που υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα στις ΗΠΑ, σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός, που επισημαίνει επιπλέον: «Από μόνη της η ενεργοποίηση της διαδικασίας δικαστικής συνδρομής, για την αναζήτηση σοβαρών στοιχείων που αφορούν τη χώρα μας και που αυτή την ώρα υπάρχουν στα χέρια των Αμερικανικών αρχών, είναι μια πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη».

Επικαλούμενος την απόλυτη μυστικότητα της εισαγγελικής έρευνας απαντά πως δεν γνωρίζει αν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και τι επιπέδου κρατικοί αξιωματούχοι, η έρευνα ωστόσο θα πρέπει να κατατείνει στη διερεύνηση για «το αν και σε ποιο βαθμό υπήρξαν χρηματισμοί δημόσιων λειτουργών εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου».

Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά της σημερινής κυβέρνησης από εκείνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού εννοεί, όπως αναφέρει, τη δέσμευσή της ότι η δικαστική διερεύνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος. «Σήμερα εξαιτίας του γεγονότος ότι εξετάζονται αυτές οι υποθέσεις και ξέρουν όλοι ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, ορισμένοι βιάζονται για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μη νομίζετε ότι οι προθέσεις των πολιτικών ανταγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άσχετες με την πορεία αυτών των ζητημάτων», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στα άλλα θέματα της συνέντευξης, ο κ. Κοντονής εκτιμά ότι η οικονομία «θα εμφανίσει στοιχεία σοβαρής ποιοτικής ανάκαμψης» και σημειώνει ότι κάποια μέτρα ήταν αναγκαία να ληφθούν (π.χ. στο ασφαλιστικό, διαφορετικά θα κατέρρεαν τα ταμεία), και επιπλέον γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις κληροδότησαν στη σημερινή προβλήματα, τα οποία «δεν είχαν το πολιτικό σθένος να τα αντιμετωπίσουν αν και αυτές τα δημιούργησαν».

Όσον αφορά στην υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών, ο αρμόδιος υπουργός επαναλαμβάνει την πάγια αρχή: «Η κυβέρνηση έχει πει ότι σέβεται τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων», έτσι και τώρα αναμένει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. Τέλος, σε άλλο σημείο της συνέντευξης απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση, παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση συνδικαλιστικών οργάνων των δικαστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here