Σ. Κοντονής: Οχι σε ποδοσφαιρικό Grexit, τέλος σε βία,ανομία

Με όπλο τη λογική και την ωρίμανση πλέον των συνθηκών στην πλατιά μάζα του φιλάθλου κόσμου που επιζητεί επιτακτικά να δοθεί ένα τέλος στην έξαρση βίας και ανομίας, ο Σταύρος Κοντονής  εμφανίζεται έτοιμος για όλα. «Δεν επιθυμούμε ποδοσφαιρικό Grexit, αλλά θα νομοθετήσουμε για να διώξουμε τη διαφθορά» δήλωσε μεταμεσονύκτια στην τηλεοπτική «Δίκη στον Σκάι», φωτογραφίζοντας την …αμαρτωλή ΕΠΟ ως την πηγή όλων των δεινών κατά τα τελευταία χρόνια.
«Η περίφημη διάταξη του άρθρου 29, παράγραφος 12 του νόμου Ορφανού (2006), έδινε το δικαίωμα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να νομοθετεί, παρακάμπτοντας τους θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας και πρωτίστως το Κοινοβούλιο» εξήγησε ο υφυπουργός Αθλητισμού. «Δεν έχουμε διάθεση να καταργήσουμε το αυτοδιοίκητο.  Αυτοδιοίκητο υπάρχει και σε πολλούς άλλους φορείς, το Πανεπιστήμιο πχ. Όμως δεν μπορεί ένα σωματείο, μία Ομοσπονδία, να απολαμβάνει τέτοιο προνόμιο, δρώντας ανεξέλεγκτα, εν αντιθέσει με όλες τις υπόλοιπες. Εξαιρέσεις και νησίδες η έννομη τάξη στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζει.  Ρωτώ ευθέως: Από το 2006, όταν θεσπίστηκε η διάταξη αυτή, το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε καλύτερο, ή χειρότερο;»
Με βάση το σκεπτικό αυτό ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού καταργεί την διάταξη αυτή, θεωρώντας την γενεσιουργό αιτία  της υφισταμένης οικτρής κατάστασης. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη αυτή την φορά, όπως οι προηγούμενες των προκατόχων του, επειδή «ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι δυνατόν να μην μας αφήσουν να κάνουμε αυτά που σχεδιάζουμε για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Αν αυτά τα μέτρα είναι τα απαραίτητα για να μην έχουμε σκιές και νεκρούς στα γήπεδα θα πρέπει να κάνουμε αυτό που λέω. Άλλος δρόμος δεν πιστεύω ότι υπάρχει. Το ελληνικό κράτος θα προστατέψει την Εθνική ομάδα και τους συλλόγους. Το πρόβλημα για την Κυβέρνηση δεν είναι αν θα παίζουμε κάθε Σαββατοκύριακο μπάλα, αλλά  αν θα γυρίζει σπίτι το παιδί του καθενός πολίτη που έχει πάει στο γήπεδο».
Για την «εγκληματική οργάνωση», την δικαστική υπόθεση, που εξελίσσεται, ο κ Κοντονής παρουσιάστηκε ιδιαίτερα προσεκτικός στα λεγόμενα του, σεβόμενος το τεκμήριο αθωότητας  των εμπλεκομένων: «Είναι θέματα που εξετάζει η δικαιοσύνη. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει έντιμα και ανεξάρτητα η ελληνική δικαιοσύνη» ανέφερε. «Δεν είναι δυνατόν πάντως, να έχουμε δύο εγκληματικές οργανώσεις μέσα σε λίγα χρόνια. Νομίζω ότι στο θέμα της ελληνικής διαιτησίας υπάρχει αναξιοκρατία και προωθούνται άνθρωποι που δεν είναι οι καλύτεροι». 
Κάθετος εμφανίστηκε ο κ Κοντονής και στο ζήτημα της στελέχωσης των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ με εν ενεργεία δικαστές κατόπιν κλήρωσης.
«Είναι καλύτερο να ορίζει ως δικαστές η ίδια η Ομοσπονδία  συνταξιούχους δικηγόρους ή δικαστικούς υπαλλήλους; Να βάζει ο καθένας τους κολλητούς και φίλους του;» αναρωτήθηκε δημοσίως, πριν συνεχίσει στον ίδιο τόνο:
 
«Εδώ υπάρχει αμφισβήτηση των αποφάσεων, αναξιοπιστία. Θα πρέπει να μας πουν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ αν ο τρόπος που διαχειρίζεται η ΕΠΟ αυτήν την κατάσταση έφερε οφέλη. Δεν είναι εύκολο να πει κάποιος ότι θα μας πετάξει εκτός. Θέλουμε περισσότερο έλεγχο της Ελληνικής Ομοσπονδίας από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες. Πρέπει να εναρμονιστεί. Είναι πολύ αυστηρό το καταστατικό της ΟΥΕΦΑ, ενώ της ΕΠΟ θεσμοθετεί την ατιμωρησία. Το άρθρο 29, παράγραφος 12, θα το απαλείψουμε. Θα επιλέγονται οι δικαστές από κλήρωση και θα έχουν συγκεκριμένης διάρκειας θητεία. Ο κ Γκιρτζίκης συμφώνησε στη συνάντηση, που είχαμε και κατόπιν αναδιπλώθηκε». 
Εν κατακλείδι, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν απέκλεισε προσφυγή σε Διεθνές Δικαστήριο αν η ΦΙΦΑ αποβάλει τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 
Ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, ο πρώην ιδιοκτήτης της Βέροιας Γιώργος Αρβανιτίδης και ο σύμβουλος της ΕΠΟ-πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας Νίκος Προύντζος είναι τα νέα πρόσωπα  στα οποία απεύθυνε κατηγορίες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης. Ετσι οι κατηγορούμενοι έφτασαν αισίως  τους 26. 
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here