Ποινική δίωξη κατά του Δημήτρη Κοντομηνά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Νέο μέτωπο με τη δικαιοσύνη άνοιξε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος για δεύτερη φορά βρίσκεται κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα. Σε βάρος του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή  κια ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς ποσό ύψους περίπου 48 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τις καταθέσεις και τα δηλωθέντα εισοδήματά του την περίοδο 2006-2008.

Ο έλεγχος της περιουσιακής του κατάστασης έγινε στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, συνδυάζοντας στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος ο Δ.Κοντομηνάς αρνήθηκε ενώπιον των εισαγγελέων αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης. Ο επιχειρηματίας είχε  προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων  προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση ,ωστόσο ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.

Έτσι η  Εισαγγελία Πρωτοδικών  προχώρησε  στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή.

Σημειώνεται ότι ο κ.Κοντομηνάς  είναι μεταξύ των 35 κατηγορουμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here