Κοντέινερ με ναρκωτικά χάπια των τζιχαντιστών στο λιμάνι του Πειραιά

 

Κοντέινερ με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος εντοπίστηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με το Λιμενικό, το ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές αρχές.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και οι τουρκικές αστυνομικές αρχές, με τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ. έχει στενή συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών.

Το κοντέινερ εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες χτες, στο Τελωνείο Πειραιά, και επειδή δεν εμφανίστηκε κανείς να το παραλάβει, έγινε σήμερα η επιχείρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ναρκωτικά χάπια, κρυμμένα μέσα σε σωλήνες μολύβδου, για παραπλάνηση των αρχών, αλλά και για να μην εντοπίζονται από τις ακτίνες των ειδικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομική πηγή, το κοντέινερ φαίνεται πως έφτασε στην Ελλάδα από χώρα της Μέσης Ανατολής, (εξετάζεται αν προέρχεται από την Συρία) και είχε προορισμό άλλη χώρα της Ε.Ε., η οποία όμως επίσης δεν ήταν ο τελικός προορισμός.

Η έρευνα είναι στο πρώτο στάδιο και ακόμα δεν έχουν ανοιχτεί όλα τα κιβώτια για να διαπιστωθεί πόσα είναι συνολικά τα χάπια που κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, ερευνάται από που ξεκίνησε το κοντέινερ και που θα κατέληγε, καθώς και ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την μεταφορά των ναρκωτικών.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here