Κόντε: Η Ρώμη είναι ανοικτή σε διάλογο με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό

Η Ρώμη είναι ανοιχτή στον διάλογο, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά το δείπνο που είχε το Σάββατο στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αποφευχθούν οι κυρώσεις προς τη χώρα.

Στο δείπνο που αποτέλεσε μια ευκαιρία για να συζητηθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην αντιπαράθεση της Κομισιόν με την κυβέρνηση της Ρώμης συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

«Επαναλάβαμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού. Πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο αυτό. Ελπίζω να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός αμέσως μετά το δείπνο. «Δεν μιλήσαμε για τα συνολικά μεγέθη του προϋπολογισμού. Φυσικά δεν υπαναχώρησα σε ότι αφορά τις καθοριστικές μεταρρυθμίσεις μας», πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν κινδυνεύει να βιώσει την κρίση της Ελλάδας, διότι «η Ιταλία διαθέτει οικονομικούς δείκτες τόσο σταθερούς, που δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Σημείωσε ακόμη ότι «δεν ήταν συνάντηση που οδήγησε σε λύση, αλλά το βήμα προόδου έγκειται στο ότι υπογραμμίσθηκε και πάλι η διάθεση για διάλογο».

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκαναν γνωστό ότι «οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, για να έρθουν πιο κοντά οι θέσεις των δυο πλευρών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here