Κοντά στο «ναι» η Μέρκελ για τη μη περικοπή των συντάξεων – ποιους όρους θέτει

Kρίσιμο είναι το επόμενο χρονικό διάστημα για το θέμα των συντάξεων με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στο Βερολίνο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», η Ανγκελα Μέρκελ είναι ένα βήμα πριν πει κατ’ αρχάς «ναι» για την μη περικοπή θέτοντας δύο όρους πριν λάβει τις τελικές αποφάσεις:

  1. Πρώτον να αποδεικνύεται ότι ακόμη και χωρίς το μέτρο επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,55% του ΑΕΠ το 2019 και
  2. Δεύτερον να μην αποτελέσει αυτό αφετηρία για την ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. 

Η απόφαση της Μέρκελ λαμβάνεται με φόντο την κρίση στην Ιταλία αλά και τις εσωτερικές, κρίσιμες και για την ίδια, εξελίξεις στη Γερμανία.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενήμερος για αυτή την στροφή του Βερολίνου είναι και ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ κάλεσε τον κόσμο να μην ανησυχεί και υποσχέθηκε ότι το τοπίο με τις συντάξεις θα ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι πολύ αισιόδοξος ότι οι αποδοχές των συνταξιούχων δεν θα περιοριστούν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here