Κωνσταντοπούλου: «Οι θεσμοί δεν είναι τσιφλίκι κανενός». Νέα επίθεση σε Πρωθυπουργό και ΠτΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ)

Νέα δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης αλλά και του προέδρου της Δημοκρατίας, εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αμέσως μετά την συνάντηση της με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παν. Λαφαζάνη. Το ίδιο βέβαια είχε κάνει και πριν την συνάντηση  όταν είχε δηλώσει πως η όλη διαδικασία παραίτησης της κυβέρνησης ξεκινησε στα μουλωχτά».

Σε νέες δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κ. Κωνταντοπούλου είπε ότι οι θεσμοί δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε ιδιοκτησία κανενός, τονίζοντας ότι η Βουλή δεν ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία και δεν διαλύεται χάριν σκοπιμοτήτων.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει με επιστολή της στον ΠτΔ ενημέρωση της Ολομέλειας για το διεμείφθη στο συμβουλιο πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα, συνάντηση, που, όπως είπε, «φαίνεται ότι καθόρισε τις εξελίξεις, με ακύρωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος».

Όπως είπε αυτό θα είναι το αντικείμενο της Διάσκεψης των προέδρων, για να προσθέσει ότι αντίθετα με τους προκατόχους της που αποδέχτηκαν βίαιο κλείσιμο Βουλής, δεν θα αποδεχτεί ως πρόεδρος της Βουλής ούτε τη φίμωση ούτε την παράκαμψη.

Επιπλέον άσκησε κριτική στην Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «δεν τιμά κανέναν η τοποθετησή της μέσω κύκλων», για να συμπληρώσει ότι «η Βουλή τοποθετείται μέσω εμού, όχι μέσω κύκλων, όχι μέσω διαρροών. Οι θεσμοί πρέπει να έχουν την ευθύνη να τοποθετούνται ευθέως».

Απευθύνομενη στον κ. Λαφαζάνη του ευχήθηκε καλή ευόδωση της λειτουργίας της ΚΟ τις επόμενες ημέρες.

Λαφαζάνης:  Δεν υπάρχει Μνημονιακή Δημοκρατία. Εγκώμια στη Ζωή

Ο κ. Λαφαζάνης από την πλευρά του έκανε λόγο για δημοκρατική και θεσμική συνάντηση και τόνισε ότι η νέα ΚΟ είναι πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν κατατεθεί οι προϋποθέσεις που χρειάζονται στο Άρειο Πάγο για τη συγκρότηση κόμματος.

«Πιστεύουμε ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργεί, δεν έχει κλείσει» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και σημείωσε ότι δημοκρατία υπάρχει μόνο αν είναι αντιμνημονιακή δημοκρατία.

Δεν υπάρχει είπε «όταν η Μέρκελ και ο Γιούνκερ καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να ανοίγουν και να κλείνουν τη Βουλη αυθαίρετα για το οτιδήποτε, ενώ χαρακτήρισε αντιδημοκρατική πρακτική τις εκλογές-εξπρές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να κρύψει τις συνέπειες των μνημονίων.

«Θέλουμε χρονική επάρκεια της προεκλογικής περιόδου» είπε.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την κ. Κωνσταντοπούλου αγωνίστρια της δημοκρατίας, λέγοντας ότι τους συνδέει «μια μεγάλη κοινή παράδοση και ελπίζω να μας συνδέει και στο μέλλον αυτό το κοινό αγωνιστικό βίωμα και η κοινή αγωνιστική θέληση».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «θα στηρίξουμε τη λειτουργία της Βουλής το επόμενο διάστημα, η Βουλή πρέπει να λειτουργεί μέχρι την τελευταία μέρα».

«Η Λαϊκή Ενότητα θα εξαντλήσει τη διερευνητική εντολή»

Σημειώνεται ότι ο κ. Λαφαζάνης προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνάντηση, που γίνεται κατόπιν αιτήματός του, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας της κ. Κωνσταντοπούλου με τον νέο πολιτικό σχηματισμό και συγκεκριμένα αν είναι κοντά του, απάντησε ότι δεν θα συζητηθούν σήμερα τέτοια θέματα.

Σε ερώτημα για τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει αφότου την παραδώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε «βεβαίως θα την εξαντλήσουμε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here