Κωνσταντινούπολη: Kρεμασμένη βρέθηκε δημοσιογράφος του BBC

­
­

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες Βρετανίδα δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. 

Η 50χρονη Ζακλίν Σάτον βρέθηκε νεκρή το βράδυ του Σαββάτου μέσα στις τουαλέτες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Είχε φθάσει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με την πτήση της Turkish Airlines και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρέθηκε κρεμασμένη από τα κορδόνια των παπουτσιών της.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Σάτον αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της εξαιτίας της απελπισίας που ένιωσε όταν έχασε την πτήση της. Όπως τονίζουν, η Σάτον δεν είχε χρήματα για να κλείσει νέο εισιτήριο και παρά τις εκκλήσεις της η εταιρεία δεν της το αντικατέστησε.

Ωστόσο, φίλοι και συνάδελφοι της δημοσιογράφου, που μιλούσε πέντε γλώσσες και συνέχιζε διδακτορικό στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, μιλούν για δολοφονία.

Η Βρετανίδα ταξίδευε το Σάββατο από το Λονδίνο στην Ερμπίλ, πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της ημι-αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, με ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Independent, η Σάτον θα πήγαινε στην Ερμπίλ προκειμένου να διεξάγει την έρευνά της για το διδακτορικό που έκανε αυτή την περίοδο και αφορούσε στο ζήτημα της διεθνούς αναπτυξιακής στήριξης στις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η 50χρονη βρέθηκε νεκρή «κάτω από ύποπτες συνθήκες».

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η Σάτον ήταν εν ενεργεία διευθύντρια του ιρακινού παραρτήματος της ΜΚΟ Institute for War and Peace Reporting (IWPR), μίας οργάνωσης που βοηθάει τους δημοσιογράφους στις εμπόλεμες ζώνες.

«Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι η συνάδελφός μου…και έμπειρη στα ταξίδια Τζάκι Σάτον αυτοκτόνησε», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σουντίπτο Μουκέρτζι του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών όταν πληροφορήθηκε την είδηση.

Φίλοι και συνάδελφοι της 50χρονης δεν πιστεύουν, πως η Σάτον θα αυτοκτονούσε για μια πτήση και ζητούν από τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι ή ποιος είναι πίσω από τον θάνατό της.

Σύμφωνα με μερίδα του βρετανικού Τύπου, η άτυχη δημοσιογράφος αποτελούσε στόχο του Ισλαμικού Κράτους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here