Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας: Η ψυχολογία… της διαιτολογίας

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

 «Ο ρόλος της ψυχολογίας στο βάρος μας είναι καταλυτικός, ενίοτε δε μπορεί να είναι και πιο σημαντικός από την ίδια την διατροφή. Τα παραπανίσια κιλά πολύ συχνά δεν είναι το πρόβλημα, είναι το σύμπτωμα του προβλήματος. Για να τα χάσουμε λοιπόν πρέπει πρώτα να λύσουμε το αρχικό πρόβλημα, αλλιώς θα επιστρέψουν. Για το λόγο αυτό, πέρα από τις υπηρεσίες δίαιτας και διατροφής που παρέχω, έχω δημιουργήσει και μία δική μου μέθοδο, που λέγεται LoveMyKilos και συνδυάζει διαιτολογία και ψυχολογία σε ίσες ποσότητες, για όσους χρειάζονται κάτι τέτοιο». Μιλάμε με τον Κωνσταντίνο Χαρδαβέλλα
( Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc), με σπουδές στο King’s College του Λονδίνου και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Liverpool.

Οι συνεδρίες με τους πελάτες σας, μπορεί να γίνουν και εξ΄αποστάσεως σε όλη την Ελλάδα. Είναι αποδοτικό να παρακολουθεί ένας διαιτολόγος τον πελάτη του από το διαδίκτυο?

Εάν γίνεται σωστά, βεβαίως και είναι. Η τεχνολογία πλέον εκμηδενίζει τις αποστάσεις κι έτσι μπορείς να κάνεις συνεδρία με τον διαιτολόγο χωρίς να πας στο γραφείο του, μέσω skype, facebook, viber κλπ από όπου και αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα ή τον κόσμο. Για μένα οι υπηρεσίες εξ’ αποστάσεως έχουν πολύ μέλλον στην διαιτολογία.

Γιατί διαιτολογία και όχι δημοσιογραφία, όπως ο πατέρας σας, ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας;

Δεν σκέφτηκα ούτε για μια στιγμή να ακολουθήσω το επάγγελμα του πατέρα μου, ίσως γιατί από μικρό παιδί το έζησα από πολύ κοντά και το απομυθοποίησα. Αντίθετα η διαιτολογία με γοήτευσε αμέσως, όταν εκεί στα χρόνια της εφηβείας μου άρχισα να αναζητώ το επαγγελματικό μου μέλλον.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ωκεανός ένα μυθιστόρημα που γράψατε από κοινού με τον πατέρα σας, με τίτλο «12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ». Ένας διαιτολόγος που γράφει και μυθιστορήματα;

Μάλλον φταίνε τα γονίδια (γελάει). Ο πατέρας μου δημοσιογράφος και συγγραφέας, η μητέρα μου Μαρία Παναγοπούλου επίσης συγγραφέας, το dna φυγείν αδύνατο. Η συγγραφή προέκυψε στα χρόνια των σπουδών μου στο Λονδίνο, όταν για να γεμίσω τις ατέλειωτες ώρες μοναξιάς μου έγραφα με συνέπεια να έχω έτοιμα δύο έργα, ένα στην Αγγλική γλώσσα κι ένα στην Ελληνική, που παραμένουν ανέκδοτα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο πατέρας μου, μού χάρισε τα χειρόγραφα ημερολόγιά του από την εποχή που έδινε μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Διαβάζοντάς τα, τού πρότεινα αυθόρμητα να γράψω ένα βιβλίο βασισμένο σε αυτά κι έτσι γράφτηκε το «Ζεϊμπέκικο του νικητή» (Εκδόσεις Πατάκη). Εκείνη την εποχή γεννήθηκε στο μυαλό μου η ιδέα να γράψουμε μαζί με τον πατέρα μου κι ένα δεύτερο βιβλίο με θέμα τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Το «12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ» (Εκδόσεις Ωκεανός) έχει βασιστεί σε αληθινές ιστορίες, που άλλες τις βιώσαμε προσωπικά και άλλες προέρχονται από έρευνες και ρεπορτάζ του πατέρα μου.

Θα αφήνατε την διαιτολογία για να ασχοληθείτε αποκλειστικά με την συγγραφή;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Θα συνεχίσω να τα συνδυάζω όταν υπάρχει έμπνευση αλλά η δουλειά μου είναι η διαιτολογία. Έχω την τύχη να είμαι μέλος μιας ομάδας νέων επαγγελματιών, της LifeSmile, που προσφέρει διαιτολογικές υπηρεσίες αλλά και personal training, nutrition coaching και σεμινάρια διατροφής, σε όποιον το επιθυμεί. Παράλληλα αναλαμβάνουμε και εξειδικευμένες περιπτώσεις, έγκυες, άτομα με παθήσεις όπως διαβήτη και καρδιά ή ανθρώπους που έχουν περάσει από χειρουργεία και θεραπείες. Και όλα αυτά, τα παρέχουμε είτε στα γραφεία της LifeSmile, είτε στο σπίτι του πελάτη ή εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτύου σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here