Κομμουνιστική Tάση: Η ψήφιση νέου μνημονίου θα είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα χαρακτηρίζει η Κομμουνιστική Τάση την ψήφιση νέου μνημονίου από τη Βουλή και καλεί  τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να κινητοποιηθούν με μαζικές συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή και σε ολόκληρη τη χώρα για να απαιτήσουν την καταψήφιση της μνημονιακής κυβερνητικής πρότασης.

«Με την πρόταση αυτή – ανεξάρτητα από την απάντηση που θα δώσει η τρόικα – η κυβέρνηση μετατρέπεται και επίσημα μέσα σε 5 μέρες από πολιτικός εκφραστής του αντιμνημονιακού «Όχι» σε υπερασπιστή του μνημονιακού «Ναι»» τονίζει σε μακροσκελή ανακοίνωσή της . Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση μέσα σε κατάσταση πανικού από τις απειλές της τρόικας για «Grexit» επέλεξε να αθετήσει την ουσία της νωπής λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής και να υποβάλει στους εκβιαστές – «θεσμούς» μια πρόταση για νέο Μνημόνιο λιτότητας.

Η κυβερνητική πρόταση περιέχει τον γνωστό «κορμό» των προηγουμένων απαράδεκτων προτάσεων προς την τρόικα, δηλαδή έμμεσες περικοπές μισθών και συντάξεων μέσα από αύξηση των εισφορών, μεγάλη αύξηση των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων σε βασικά είδη κατανάλωσης, άνοδο ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και αποδοχή του άθλιου ισχύοντος μνημονιακού καθεστώτος».
Ως προς την ψήφιση της πρότασης από τη Βουλή, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «δεν δικαιούται στο ελάχιστο να εμφανίζει την πιθανή καταψήφιση της πρότασή της από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σαν «άρνηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε μια αριστερή κυβέρνηση», αφού το πρόγραμμα το οποίο δεσμεύεται να εφαρμόσει με αυτή την πρότασή για τα επόμενα 3 χρόνια είναι ένα δεξιό, μνημονιακό πρόγραμμα».

Καλεί την Αριστερή Πλατφόρμα  «να υιοθετήσει μια ξεκάθαρη στάση καταψήφισης της μνημονιακής πρότασης στη Βουλή και να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να καταδικαστεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here