Κομισιόν: Στο επόμενο Eurogroup η υπόθεση Γεωργίου

Νέα παρέμβαση στην υπόθεση της καταδίκης και παραπομπής του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, έκανε η Κομισιόν. «Η υπόθεση του κ. Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη – μέλη, στο πλαίσιο του επόμενου Eurogroup», τόνισε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, εκφράζοντας την ανησυχία της Κομισιόν για τις εξελίξεις γύρω από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

«Αυτό που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, να προστατεύονται με βάση τον νόμο» έσπευσε να προσθέσει. «Γι’ αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ίδια υπενθύμισε ότι η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου είναι «ανοικτή» για προσφυγή και ως εκ τούτου, η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Ο κ. Γεωργίου,μιλώντας στους FT κατήγγειλε πως «καταδικάστηκα επειδή εφάρμοσα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως ορίζει το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο».

«Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή (σ.σ. της ανεξαρτησίας) ξανά σήμερα, χωρίς κανένα δισταγμό, και το ίδιο θα πρέπει να κάνει κάθε επικεφαλής στατιστικής υπηρεσίας» έσπευσε να προσθέσει.

Οι συνήγοροι του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, προανήγγειλαν την προσφυγή εναντίον της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here